KMÜ'de "Küresel Gelişmeler Ve Türkiye'nin Konumu" Konferansı

 (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla resim sergisi ve "Küresel Gelişmeler ve Türkiye'nin Konumu" konferansı düzenlendi.

KMÜ'de "Küresel Gelişmeler Ve Türkiye'nin Konumu" Konferansı

KMÜ Şehit Ömer Halisdemir Salunu'nda düzenlenen konferans öncesi 15 Temmuz temalı resim sergisi Karaman Valisi Fahri Meral, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ve Karaman Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar tarafından açıldı.

Serginin gezilmesinden sonra konferans saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Konferansın açılışında konuşan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Akgül ülkenin, tarihi açıdan en büyük ihanetlerden biri olarak nitelenebilecek 15 Temmuz gecesinin ardından milletin canı pahasına verdiği mücadeleyle yeni güne, yeni bir zaferle uyandığını belirtti.

Devletin çeşitli kademelerine sızarak yıllarca kendisini gizleyen, ülkenin tüm imkanlarından yararlanan uluslararası şebekelerin yerli uzantısı bu hain güruhun kendi çıkarları uğruna ülkenin geleceğini karartmayı göze aldığını ifade eden Akgül, şunları kaydetti:

"Bu olayın en acı yanıysa Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan bu kişilerin yine Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan masum sivillere ülkemizin silahlarını doğrultarak kan akıtmaları olmuştur. Siyasi tarihimize baktığımızda pek çok darbeyle karşı karşıya kalan milletimizin bu seferki mücadelesi, kendi askeri, silahı, tankı ve kendi uçağına karşı verilmiştir. Bu ihanete karşı yaşanan şaşkınlığın ardından gerçekleri ve tehlikeyi erken fark eden aziz milletimiz, vatan sevdası, imanı ve kararlılığıyla bu silahların önünde durarak bu ihanete sessiz kalmamış, canını ortaya koyarak vatanını savunmayı kendisine bir görev bilmiştir. 15 Temmuz darbe girişimi, milletin darbe heveslilerine verdiği bir büyük ders olarak, bu milletin şanlı tarihindeki yerini alacak ve hiçbir zaman hatırımızdan çıkmayacaktır."

Daha sonra söz alan KMÜ Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Aydın, "Küresel Gelişmeler ve Türkiye'nin Konumu" konulu konuşmasını yaptı.

Konferansın sonunda Aydın'a Rektör Akgül tarafından plaket verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284