KMÜ'de Öğrenciler İçin Teknik Gezi Düzenlendi

Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu (KKMYO) Çevre Koruma Teknolojileri Bölümü Atık Yönetimi Programı öğrencilerine yönelik teknik gezi düzenlendi.

KMÜ'de Öğrenciler İçin Teknik Gezi Düzenlendi

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak'ında yer aldığı gezi programına, KKMYO Çevre ve Koruma Teknolojileri Bölümü Öğr. Gör. Dr. Yusuf Alparslan Argun, KKMYO Çevre Koruma Teknolojileri Bölümü Öğr. Gör. Özgür Çakmakçı ve Öğr. Gör. Ayşegül Balıkçıoğlu ile Çevre Koruma Teknolojileri Bölümü Atık Yönetimi Programı öğrencileri katıldı.

Teknik gezi kapsamında Karaman Düzenli Depolama Sahası ve Yunus Emre Geri Dönüşüm Tesisinde incelemelerde bulunuldu. Rektör Namık Ak, tesisler hakkında firma temsilcilerinden detaylı bilgiler aldı.

"4 bin hanenin ihtiyaç duyduğu elektrik üretilmiş oluyor"

Gezi boyunca öğrencilere teknik konularda bilgiler de aktaran Rektör Prof. Dr. Namık Ak şunları söyledi; "Ülkemizde geri dönüşüm ve yenilenebilir enerji alanında son yıllarda önemli projeler hayata geçirildi. Karaman'da da bu anlamda bir çok faaliyet gerçekleştirilmektedir. Karaman Düzenli Depolama Sahası ve Yunus Emre Geri Dönüşüm Tesisi enerji ve tasarruf açısından hayata geçirilen son derece önemli projelerdir. Düzenli Depolama Sahasında Karaman'ın günlük ortalama 180 ton çöpü toplanmaktadır. Bu çöplerden açığa çıkan gaz buradaki tesislerde yakılarak elektrik enerjisine dönüştürülüyor. Bu sayede şehrimizde yaklaşık 4 bin hanenin ihtiyaç duyduğu elektrik üretilmiş oluyor. Yine aynı şekilde Karaman Yunus Emre Geri Dönüşüm Tesisi'nde ayrıştırılan ambalaj atıklarının bir kısmı bu tesiste baskılanarak geri dönüşümü sağlanırken, diğer kısımları da farklı bölgelerdeki tesislere gönderilmek suretiyle geri dönüşümü sağlanmaktadır. Bu projeler sayesinde ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlanmış oluyor.

Biz de KMÜ olarak Çevre Koruma Teknolojileri Bölümü Atık Yönetimi Programı öğrencilerimizi bu tesislere getirerek pratik anlamda sahada tecrübe kazanmalarını sağlıyoruz. Bu sahaları öğrencilerimizin eğitim ve öğretim sahaları olarak da değerlendiriyoruz." Teknik gezi sonrasında Rektör Namık Ak ve öğrenciler Yunus Emre Yerleşkesi içerisinde birlikte yemek yiyerek bir süre sohbet ettiler.

Öğrenciler kendi bölümleri ile alakalı bir gezi düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti belirterek Rektör Namık Ak'a teşekkür ettiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284