KMÜ Edebiyat Fakültesi Kep Atti

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Edebiyat Fakültesinin mezuniyet töreni gerçeklestirildi. 224 mezunun kep attigi törene KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Alaattin Karaca, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, akademik ve idari personel ile çok sayida ögrenci ve aileleri katildi.

KMÜ Edebiyat Fakültesi Kep Atti

Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Kapali Spor Salonunda düzenlenen törende Sosyoloji bölümünden 80, Tarih bölümünden 64, Türk Dili ve Edebiyati bölümünden 80 olmak üzere toplam 224 ögrenci mezuniyet heyecani yasadi. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi okunmasiyla baslayan törenin açilis konusmalarini fakültede dereceye giren ögrenciler yapti.
“Üniversite ilk gurbettir”
Bölümlerini birincilikle bitiren ve fakültede dereceye giren ögrencilerin konusmalarinin ardindan kürsüye gelen Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Alaattin Karaca, mezun olan ögrencilerin mezuniyetle birlikte yeni bir hayata adim attiklarini belirterek, “Üniversiteyi kazandiginiz zaman muhtemelen hepiniz ailelerinizden, arkadaslarinizdan, memleketinizden ilk kez ayrilmak zorunda kaldiniz. Genel anlamda üniversite insan hayatinda ilk gurbettir. Evden ilk çikistir. Tatli bir sevinç ile ayni zamanda tedirginlik ve burukluk yasatir insana.” dedi.
“Ögrenme, hayat boyu devam eder”
Insanlarin ömürleri boyunca ögrenmeye devam ettiklerini söyleyen Prof. Dr. Karaca, “Kiminiz sosyoloji, kiminiz tarih, kiminiz çesitli yazarlar ve sairler ögrendiniz. Fakat asil ögrenmeniz gereken bilgiyi kusatamayacaginizdir. Insan bilgiyi kusatamaz, her seyi bilmeye insanin gücü yetmez. Bizim size ögretebileceklerimiz sadece bilgiden bir parçaciktir. Sizler bundan sonraki hayatinizda da ögrenmeye devam edeceksiniz.” seklinde konustu.
“Ögrencilerimizi ülkemizin hizmetine sunmaktan dolayi gururluyuz”
Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Alaattin Karaca’nin ardindan kürsüye gelen KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ise KMÜ ailesi olarak mezun olan ögrencilerin sevincini paylasmanin ve mezun olan ögrencileri ülkemizin hizmetine sunmanin gururunu yasadiklarini belirterek, “Hiçbir basari bireysel degildir. Ortada bir basari ve güzellik varsa katki verenler vardir düsüncesi ile mezuniyet törenlerinde emegi geçen herkese tesekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
“Kendinizi sürekli olarak yenileyin”
Diploma almakla egitimin bitmeyecegini söyleyen Prof. Dr. Sabri Gökmen söyle konustu: “Alacaginiz diplomalar egitiminizin bittigi ve her seyi bildiginiz anlamina gelmiyor. Egitim, bireyin kendisini yetistirmesi anlamina geldigi için ömür boyu sürer. Diplomaniz, sizin bundan sonraki yasantinizda önünüzdeki engellere daha hazirlikli oldugunuzu ve bilgiyi nasil kullanmaniz gerektigini bildiginizi gösterir. Her seyin sürekli degistigi ve gelistigi çagimizda sizlerin de yapmasi gereken en önemli sey kendinizi yenilemenizdir. Yenilenmeyen insan siradanlasir. Sürekli yenilenmek için sürekli ögrenmeye ve tecrübe etmeye devam etmelisiniz.”
“76 milyona hakkini helal ettirmelisiniz”
Ögrencilerin kendisinden haklarini helal etme konusunda talepte bulundugunu dile getiren Prof. Dr. Sabri Gökmen, tüm ögrencilere hakkinin helal oldugunu söyleyerek, “Benim hakkimi helal etmemden daha önemlisi 76 milyonun hakkini helal etmesidir. Çünkü bugünlere gelmeniz için bu millet ve bu devlet çok emek harciyor; gerek egitim gördügünüz binalar gerek ögretmenleriniz, yemeginiz, barinma ihtiyaciniz için size katkida bulunuyor. Bu yüzden esas hakki olan 76 milyondur. Ben bu 76 milyon içinde sadece bir ferdim. Sizin yapmaniz gereken çok çalisarak bu millete ve devlete hakkinizi helal ettirmenizdir.” diye konustu.
Çesitli siir dinletilerinin de yapildigi etkinlikte konusmalarin ardindan fakülte ve bölümlerini derece ile bitiren ögrencilere ödülleri verildi. Etkinlik, diploma ve kep töreni ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284