KMÜ Egitim Fakültesine Yeni Bölümler Açildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Egitim Fakültesinde yeni açilan bölümler, Yüksek Ögretim Kurulu tarafindan onaylandi.

KMÜ Egitim Fakültesine Yeni Bölümler Açildi
 Fakülteye 4 bölüm ve 11 ana bilim dali kuruldu. 
Bölgesel ve toplumsal ihtiyaçlara göre hassasiyetle degerlendirmeler yapilarak açilan yeni bölümler, Yüksek Ögretim Kurulu tarafindan YÖKSIS sisteminde de paylasildi.
Alinan kararla egitim bilimleri, özel egitim, ilkögretim, din kültürü ve ahlak bilgisi egitimi olmak üzere KMÜ’de 4 bölüm açilmis oldu. Bu bölümlere bagli olarak egitim programlari ve ögretim, egitim yönetimi teftisi planlamasi ve ekonomisi, egitimde ölçme ve degerlendirme, rehberlik ve psikolojik danismanlik, görme engelliler egitimi, zihin engelliler ögretmenligi, isitme engelliler egitimi, okul öncesi egitimi, sinif ögretmenligi, ilkögretim matematik egitimi, din kültürü ve ahlak bilgisi egitimi ana bilim dallarinin kurulmasi kararlastirildi.
Egitim Fakültesine açilan bölümlerin Karaman’a, bölgeye ve ülkemize katki saglayacagina inandigini belirten KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, “Genç bir üniversite olarak akademik ve idari birimlerimiz için en uygun fiziki mekânlar, yenilige ve gelismeye açik zihinler, sevgiye ve hosgörüye adanmis gönüller insa etmek için gayret gösteriyoruz. Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi’nin hedefinde, ehliyet ve liyakat sahibi, yaptigi isi en iyi sekilde yapmanin gayreti içerisinde olan, kendini ifade edebilen, kendisiyle ve çevresiyle barisik, etrafina pozitif enerji yayan, alaninda basarili, insan olmanin ve insanca yasamanin onurunu ve gururunu ögrencisinden idari ve akademik personeline kadar hep birlikte yasamayi önemseyen ve öne çikaran bireylerin bulundugu bir üniversite olmak vardir. Egitim Fakültemizin kurulmasi, bu hedefimizin gerçeklestirilmesine önemli katkilar saglayacaktir” dedi.
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Egitim Fakültesinde açilan yeni bölümler sunlar:
Egitim Fakültesi
Egitim Bilimleri Bölümü
Egitim Programlari ve Ögretim Ana Bilim Dali
Egitim Yönetimi Teftisi Planlamasi ve Ekonomisi Ana Bilim Dali
Egitimde Ölçme ve Degerlendirme Ana Bilim Dali
Rehberlik ve Psikolojik Danismanlik Ana Bilim Dali
Özel Egitim Bölümü
Görme Engelliler Egitimi Ana Bilim Dali
Zihin Engelliler Ögretmenligi Ana Bilim Dali
Isitme Engelliler Egitimi Ana Bilim Dali
Ilkögretim Bölümü
Okul Öncesi Egitimi Ana Bilim Dali
Sinif Ögretmenligi Ana Bilim Dali
Ilkögretim Matematik Egitimi Ana Bilim Dali
Ilkögretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Egitimi Bölümü
Ilkögretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Egitimi Ana Bilim Dali
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284