KMÜ Ermenek Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Heyecanı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Ermenek Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törene KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Ermenek Belediye Başkan Vekili Ahmet Bülent Bademci, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Üner, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, davetliler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

KMÜ Ermenek Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Heyecanı

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan tören, açılış konuşmalarıyla devam etti.

Törende ilk olarak konuşan Ermenek Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Ali Can öğrencileri tebrik ederek şunları dile getirdi: "Mezuniyetinizden sonra ne iş yaparsanız elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın. Dürüst ve ahlaklı olun. İnsan onuruna yakışmayan işlerden uzak durun. Hak etmediğiniz şeyi almayın. Ekmeğinizi el emeği göz nuru, alın teri ve bilgi ışığıyla kazanın."

"Hayatınız pek çok okul ve üniversiteyi, pek çok öğrenme sürecini deneyeceğiniz kadar uzun"

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ise öncelikle velilere seslenerek "Bugün buradan mezun olan öğrencilerimizin her biri bizim için ayrı bir değerdedir, her bir öğrencimiz vatanımız için ayrı bir kazançtır. Bizler Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesi olarak, evlatlarınızı en güzel şekilde yetiştirmeye gayret gösterdik. Onların hem kendilerine hem ebeveynlerine hem de milletimize faydalı bireyler olmaları için elimizden geleni yaptık." dedi.

Rektör Akgül, konuşmasının devamında öğrencilere seslenerek şunları dile getirdi: "Bugün başarılı bir öğrencilik dönemini geride bıraktığınız ve buradaki üniversite hayatına nokta koyduğunuz gündür. Aslında hayatınız pek çok okul ve üniversiteyi, pek çok öğrenme sürecini deneyeceğiniz kadar uzun, kapsamlı ve yoğun geçecektir. Unutmayın ki hayatta her geçen gün yeni şeyler öğrenecek, kendinizi sürekli geliştireceksiniz. Sizler öğrenmeye, üretmeye, çalışmaya devam ettiğiniz sürece güzellik ve başarılar hep sizinle olacaktır. Ben tüm mezunlarımıza umutlarını ve çalışma şevklerini hiç kaybetmeyecekleri, sürekli güzel ve iyi işler yapacakları aydınlık ve mutlu yarınlık diliyor, öğrencilerimizin kıymetli ailelerine de selamlarımı sunuyorum."

Törende öğrenciler adına söz alan Yüksekokul Temsilcisi Alper Güvenç de göz açıp kapayıncaya kadar geçen iki yıllık süreçte kendilerinin yetişmesinde emekleri olan aileler, öğretim elemanları ve arkadaşlarına teşekkür etti.

"Emek olmadan başarı olmaz"

Tören, yüksekokulu dereceyle bitiren öğrencilere plaket ve hediyelerinin verilmesiyle devam etti. Ardından yüksekokul birincisi Emine Gübeş bir konuşma yaparak "Okula ilk geldiğim günü dün gibi hatırlıyorum. Çoğu arkadaşımın bildiği gibi evliyim ve iki kızım var. Şunu biliyordum ki çocuklarıma ve eşime ayırmam gereken vakti derslere ayıracaktım; başarısız olma gibi bir hakkım yoktu. Emek olmadan başarı olmaz. Ben de emek verdim ve başardım." dedi.

Yüksekokul birincisi Emine Gübeş'in mezuniyet kütüğüne isminin yazılı olduğu plakayı çakmasının ardından tören, spor müsabakalarında başarı elde eden öğrencilere madalya takdimiyle devam etti.

Mezunların, teker teker diplomalarını alarak keplerini fırlatmalarıyla mezuniyet töreni sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284