KMÜ Fen Fakültesi`nde Mezuniyet Sevinci

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Fen Fakültesi`nden mezun olan ögrenciler için tören düzenlendi.

KMÜ Fen Fakültesi`nde Mezuniyet Sevinci

Kamil Özdag Fen Fakültesi kep atma törenine KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Saray Holding Yönetim Kurulu Baskani Sami Özdag, Rektör Yardimcisi ve Kamil Özdag Fen Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Karatas, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Münir Oktay, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, fakültenin akademik ve idari personeli ile ögrenciler ve aileleri katildi. Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi Konferans Salonunda düzenlenen törenle yaklasik 80 ögrenci mezuniyet heyecani yasadi. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla baslayan törenin açilis konusmasini fakülte birincisi Semiha Yakar yapti.
Semiha Yakar, mezuniyet töreni ile arkadaslarinin ve kendisinin hayatinda bir sayfanin kapandigini fakat yeni bir sayfanin açildigini söyleyerek, William Shakespeare’in 'Dünya bir oyun sahnesi. Sirasi gelen çikar, oynar ve gider' sözleriyle arkadaslarina veda etti.
Saray Holding Yönetim Kurulu Baskani Sami Özdag, ögrencilere her sürenin bir sonu oldugu gibi bu sürenin de sonuna geldiklerini söyleyerek, “Çok büyük zorluklar yasadiniz ama Anadolu tabiri ile semeresini de görüyorsunuz. Degerli anne ve babalar evlatlarini okutabilmek için çocuklarinin hasretleri ile yandilar ve çocuklarini okutmak için fedakarlik gösterdiler. Çocuklariniz artik ülkemize faydali birer eleman haline geldiler. Çok sükür ki bugünü gördünüz, insallah daha güzel günler görürsünüz. Degerli aileler, çocuklarinizdan desteginizi hiçbir zaman esirgemeyin” seklinde konustu. Özdag, ögrencilere bugüne kadar gördükleri egitimin sadece is bulmak için olmadigini dile getirerek, “Bu egitimlerin insanligin istifade edecegi sekle dönüsmedigi sürece bir faydasi yok. Insallah çalisma sahalarinizda insanligin yararina sunacak, sorunlarina çare olacak isler yaparsiniz. Hepinize hayatinizda basarilar diliyorum” diye konustu.
Törende konusan Rektör Yardimcisi ve Kamil Özdag Fen Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Karatas, 2007 yilinda kurulan ve 2009 yilinda ilk ögrencilerini alarak geçen sene 44 mezun veren Kamil Özdag Fen Fakültesi'nin, bu yil 80 civarinda mezun verecegini söyledi.
Prof. Dr. Mehmet Karatas ayrica Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Kamil Özdag Fen Fakültesinin önümüzdeki 2014-2015 egitim-ögretim döneminde Biyoloji, Fizik, Kimya ve Matematik bölümlerinin her birine 10’ar ögrenci olmak üzere 40 ögrenci daha alinacagini müjdeledi.
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Üniversite Konferans Salonu'nda, mezuniyet töreni ile büyük bir sevinç ve gurur yasadiklarini belirtti. Ögrencilere hayatlarinda basarilar dileyen Rektör Gökmen, "Simdi evlatlarinizin mezuniyetinin gururunu yasiyorsunuz. Alacaklari diplomalarda çok büyük haklariniz var. Aslinda alacaklari diplomalarin asil sahipleri sizlersiniz. Sizleri tüm ögrencilerimiz adina yürekten kutluyor ve bugünkü mutlulugunuzun ömür boyu sürmesini temenni ediyorum. Bundan sonraki hayatinizda basarilar diliyorum" seklinde konustu.
Konusmalarin ardindan derece alan ögrencilere basari belgeleri verildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284