KMÜ Ile Italya Trieste Üniversitesi Arasina Köprü Olan Ziyaret

Italya’nin Trieste Üniversitesinden gelen Prof. Dr. Christopher John Taylor, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’i makaminda ziyaret etti.

KMÜ Ile Italya Trieste Üniversitesi Arasina Köprü Olan Ziyaret
Prof. Dr. Christopher John Taylor, Trieste Üniversitesi ve Italya egitim sistemi hakkinda bilgiler verdi. Italya’da egitimin 6-14 yas arasinda zorunlu oldugunu, lise egitiminin 19 yasinda tamamlandigini anlatan Taylor, Italya’daki üniversite egitimiyle Türkiye’deki egitimin benzer yönleri oldugunu söyledi.
Taylor, ders verme ve egitim alma hareketliliginden faydalanmak üzere KMÜ’den Italya’ya gidecek olan ögretim elemanlari ve ögrencilerin bilmeleri gereken konulari nakletti. Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi hakkindaki bilgileri üniversitenin web sayfasindaki Ingilizce açiklamalardan ögrendigini belirten Taylor, “Yeni kurulan bir üniversite olmaniza ragmen çok hizli ilerleme saglamissiniz, sizi tebrik ediyorum” dedi.
Italya’daki ve Türkiye’deki egitim sistemi hakkinda karsilikli bilgi ve görüs alis-verisinin yapildigi ziyaret, Italya Trieste Üniversitesi ile Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi arasinda bir köprü oldu. Ziyarette, Italya Trieste Üniversitesi ögretim üyesi Prof. Dr. Christopher John Taylor, KMÜ’lü akademisyenleri Italya’da misafir etmekten memnun olacaklarini dile getirdi.
Italyali akademisyen Christopher John Taylor’a KMÜ Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Hüseyin Bekir Yildiz ve Egitim Bilimleri Bölümü ögretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Sadi eslik etti.
Ziyaret sonucunda üniversiteyi çok begendigini söyleyen konuk akademisyen, karsilikli iliskilerin daha da gelismesini temenni ederek üniversiteden ayrildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284