KMÜ İle Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Arasında Protokol

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

KMÜ İle Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Arasında Protokol

Rektörlük makamında gerçekleştirilen imza törenine AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı ve Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan katıldı.

Akademik ve Kültürel Alanlarda İş Birliği Sağlanacak

Prof. Dr. Mehmet Gavgalı ve Prof. Dr. Alpaslan Ceylan’ın imzalarıyla yürürlüğe giren protokol kapsamında her iki üniversite arasında gerçekleştirilebilecek ortak projelerle ilgili anlaşma sağlandı.

Akademik ve kültürel alanlarda iş birliği sağlamak üzere imzalanan protokol ile KMÜ ve Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ihtiyaç duyulan alanlarda birbirlerine karşılıklı öğretim üyesi desteği verecek ve yaz stajı için karşılıklı olarak öğrencilere kontenjan tahsis edilecek.

Protokol aynı zamanda her iki üniversite içinde ortak diploma ya da çift diploma programı, uzaktan eğitim, personelin bilgi, görgü ve deneyimini artırmak için eğitim programları, sosyal tesis gibi pek çok imkân sağlayacak.

KMÜ, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesine Türkiye Türkçesi ve İngilizce eğitim-öğretim programına eleman ve doküman desteği verirken, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi de KMÜ’ye Kırgızca, Çince ve Rusça eğitim-öğretim programlarında destek verecek.

Protokol sonrasında değerlendirmelerde bulunan Rektör Mehmet Gavgalı, imzalanan protokol ile Türk Cumhuriyetleri ve Akraba Topluluklar odaklı ortak pek çok proje geliştireceklerini vurgulayarak, protokolün her iki üniversite için hayırlı olması temennisinde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284