KMÜ İle MEVKA Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri İhsan Bostancı`yı ziyaret etti.

KMÜ İle MEVKA Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Konya ve Karaman illerinden sorumlu Kalkınma Ajansı olan Mevlana Kalkınma Ajansı’nın bölgesel kalkınma çalışmaları ve üniversitelerle gerçekleştirdiği projelerin ele alındığı görüşmede Rektör Namık Ak İle MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı bir süre sohbet ettiler.

Ziyaretin ardından KMÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Oktay Talaz'ın da eşlik ettiği protokol imza töreni gerçekleştirildi. Rektör Namık Ak ve MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı'nın imzasıyla yürürlüğe giren protokole göre 'Karaman İlinde Yüksek Öğrenim Öğrencilerinin Elektrikli Araç Test, Tamir ve Bakım Becerilerinin Geliştirilmesi' konulu proje hayata geçirilecek.

Protokol, bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda otomotiv sektöründe mesleki ve teknik eğitim kalitesinin iyileştirilip geliştirilmesi için elektrikli araç test, tamir ve bakımı ile ilgili nitelikli elemanların yetiştirilmesi ve onların istihdamlarının sağlanmasına yardımcı olmayı hedefliyor. Yaklaşık 1 milyon TL tutarındaki proje ile ayrıca Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokuluna, istasyon içeren bir hibrit ve elektrikli araç test, tamir ve bakım simülatörü ve elektrikli araç eğitim kiti kazandırılması öngörülüyor. Protokol, imalat sanayindeki gelişmelere paralel olarak üniversite öğrencilerinin yenilikçi model ve yöntemlerle, ileri teknoloji cihaz ve makineleri kullanma becerilerinin geliştirilmesini amaçlıyor. Elektrikli otomotiv teknikerleri yetiştirilmesine önayak olacak protokol kapsamında ayrıca düzenlenecek eğitimlerle hibrit ve elektrikli otomobillerin tüm parçalarının öğrenciler tarafından montajlarının uygulanması ve demontaj edilebilmesi, alanda uzmanlaşma, staj ve istihdam imkanı gibi konularda iş gücü piyasasının beklentilerine cevap verilebilmesi ve bölgenin sosyo-ekonomik gelişmişliğine katkı sağlanması hedefleniyor.

Protokolün ardından konuşan MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı, "Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile yaptığımız protokol Kalkınma Ajansımız açısından oldukça değerli. MEVKA olarak gerek özel sektör gerekse kamu kurum ve kuruluşları ile bölgesel gelişmeyi hızlandırmak ve kalkınmada sürdürülebilirliği sağlamak adına iş birliklerini önemsiyoruz. Bu bağlamda Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile imzalamış olduğumuz protokolün hayırlı olmasını diliyor; başta Rektörümüz Prof. Dr. Namık Ak olmak üzere proje yürütücülerine teşekkür ediyorum." dedi.

Rektör Prof. Dr. Namık Ak ise protokolün her iki taraf için de hayırlı olmasını dileyerek, "Bir yükseköğretim kurumu olarak öğrencilerimizi çağın gerekleri ve bölgesel ihtiyaçlar doğrultusunda en son ve en yeni bilgiyle donatmak ve onlara eğitim-öğretim süreçlerinde her türlü teknolojik altyapıyı sunmak adına gerçekleştirilen her projeye fazlasıyla önem veriyoruz. Projemize desteklerinden dolayı MEVKA'ya KMÜ ailesi adına teşekkür ediyor; Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu hocaları ile projede emeği geçen herkesi de tebrik ediyorum." dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284