KMÜ Islami Ilimler Fakültesi, Ilk Ögrencileri Ile Bulustu

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Islami Ilimler Fakültesi tarafindan tanisma ve oryantasyon programi düzenlendi. Programa KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ahmet Yildirim ve Prof. Dr. Osman Çevik, dekan ve müdürler, Karaman Müftüsü Nuri Degirmenci, davetliler, üniversite personeli ve ögrenciler katildi.

KMÜ Islami Ilimler Fakültesi, Ilk Ögrencileri Ile Bulustu

“Hasretle geleceginiz günü bekledik, sayenizde yüzümüz güldü”
Islami Ilimler Fakültesi ögrencilerinden Adem Harmanci’nin Kuran-i Kerim tilaveti ile baslayan programin açilis konusmasini Fakülte Dekani Prof. Dr. Halit Çalis yapti. Prof. Dr. Çalis ögrencilere seslenerek, “Fakültemiz henüz ayaklari üzerinde durmaya çalisan yeni bir fakülte. Sizler de bu fakültenin öncü nesillerisiniz ve sizden sonra gelecek olan nesillere iyi bir örnek olacaksiniz. Bu konuda sizlere büyük sorumluluklar düsüyor. Hasretle sizin geleceginiz günü bekledik ve simdi sizin sayenizde yüzümüz güldü. Hepiniz fakültemize hosgeldiniz.” dedi.
2015-2016 egitim-ögretim yili içerisinde yapilmasi planlanan çalismalar hakkinda bilgi veren Dekan Çalis, Islami Ilimler Fakültesinin dinamik, idealist ve genç akademik kadrosuyla ögrencileri için seferber olacagina dikkat çekerek söyle devam etti: “Ögrencilerimiz için Arapça, tefsir ve fikih içerikli takviye kurslari düzenleyecegiz. Ilimle donanabilmeniz ve en üst seviyeye ulasmaniz için akademik ve idari kadromuz ile gecemizi gündüzümüze katarak çalisacagiz. Kuracagimiz ögrenci kulübü ile aramizdaki cinsiyet, cografya, tahsil ve hissiyat farkliliklarini bu çati altinda birlestirerek ümmetin degerleri olarak kol kola yolumuza devam edecegiz.”
“Pusulasini kaybetmis insanliga yolunu sizler göstereceksiniz”
Islami Ilimler Fakültesinin, ögrencileriyle birlikte akademik ve idari kadrosuyla da üniversitenin ve Karaman’in yüz aki olacagini vurgulayan Prof. Dr. Halit Çalis, “Ahlak timsali olursaniz, iyi planlar yaparsaniz ve alin teri dökerseniz Allah hiçbir çabanizi karsiliksiz birakmaz. Pusulasini kaybetmis insanliga yolunu sizler göstereceksiniz. Sizin çabalariniz sayesinde fakültemiz Türkiye’deki Islami Ilimler ve Ilahiyat fakülteleri arasinda örnek olarak gösterilecek bir seviyeye ulasacak.” seklinde konustu.
Prof. Dr. Çalis fakültede görevli akademisyenlerin çabalariyla kurulan Karaman Islami Ilimler Dernegi hakkinda da bilgi vererek dernek sayesinde ögrencilerin bütün sikintilarina çare bulmaya çalisacaklarini ifade etti. Prof. Dr. Çalis, “Sizi sizden baska kimseye sormayacagiz ve sizin beyaniniz disinda birisinin beyanini kabul etmeyecegiz. Beyanlariniz dogrultusunda egitiminiz için gerekli ihtiyaçlarinizi bu dernek sayesinde karsilama çabasinda olacagiz.” dedi.
“Sadece ülkemizin degil bu gezegenin de size ihtiyaci var”
Dekan Çalis’in ardindan kürsüye çikan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ise ögrencileri basarilarindan dolayi tebrik ederek Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesini tercih ettikleri için kendilerine tesekkür etti. Rektör Gökmen ögrencilere hitaben yaptigi konusmada “Sizler Islami Ilimler Fakültesinin ilk ögrencilerisiniz. Hayallerin, ümitlerin ve heyecanlarin gerçeklestigi; eksikliklerin ise en az yasandigi bir egitim ögretim yili geçirmenizi ümit ediyorum. Islami Ilimler Fakültesi için yapilan yeni egitim binasi yüksek donanimli özellikleri ile üniversitemizin de gözde binalari arasinda yer alacak. Sizin daha iyi bir egitim almaniz için gereken gayreti gösterecegiz.” dedi.
Inanmanin dogustan gelen bir ihtiyaç oldugunu söyleyen Prof. Dr. Sabri Gökmen konusmasini söyle sürdürdü: “Inancinizin gereklerini ve dininizi en iyi sekilde ögretecek bir okulda okuyor olmanizdan dolayi çok sanslisiniz. Inaniyorum ki fakülte olarak gerek fiziki anlamda gerekse akademik anlamda çok iddiali bir konumda olacaksiniz. Sadece bu ülkenin degil, bu gezegenin de size ihtiyaci var. Inanç, ahlak, davranis ve eylem konusunda sizlerden büyük beklentilerimiz var. Yaptiginiz isi en iyi sekilde, samimiyetle ve iyi niyetle yapmaniz gerekiyor. Kaliteli isin her zaman alicisi vardir. Kendi potansiyeliniz için de en iyisini yapma gayretinde olun. Allah bizi niyetimizden ve gayretimizden hesaba çekecektir. Niyetimiz hayir, gayretimiz de üst seviyede ise Allah bunlarin karsiligini verecektir.”
Konusmalarin ardindan ögrenciler söz alarak Islami Ilimler Fakültesinin ögrencileri olmaktan duyduklari memnuniyeti dile getirdiler. Program, fakültenin akademik ve idari personelini tanitan slayt gösterimi ve ögrencilere Kuran-i Kerim hediye edilmesiyle sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284