KMÜ Kamil Özdag Fen Fakültesinde Mezuniyet Sevinci

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kamil Özdag Fen Fakültesi mezuniyet töreni coskuyla kutlandi. Törene KMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Osman Çevik, Kamil Özdag Fen Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Karatas, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fevzi Kiliçel, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, Saray Holding Yönetim Kurulu Üyesi Samet Özdag, üniversite personeli, mezunlar ve aileleri katildi.

 KMÜ Kamil Özdag Fen Fakültesinde Mezuniyet Sevinci

“Baslangiçlarin öncesindeki sondayiz”

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan törende fakülte birincisi Fatmagül Kirar açilis konusmasi yaparak “Emek harcadigimiz, yoruldugumuz, çogu zaman mutlu oldugumuz uzun bir sürecin sonuna geldik. Her ne kadar bu bir son olarak ifade edilse de aslinda bizim için yepyeni bir baslangiç. Daha kat etmemiz gereken upuzun bir yol, asmamiz gereken engeller olacak ve ben inaniyorum ki nasil simdiye kadar kendimizce birçok zorlugun üstesinden geldiysek bundan sonra da yapabilir ve basarabiliriz.” dedi.
Fakülte birincisi Fatmagül Kirar, konusmasina söyle devam etti: “Dört seneyi geride biraktik ve ben bu dört sene için çok güzeldi desem az, çok yorucuydu desem hafif, nasil baslamistik desem eski, nasil biter bir anda desem duygusal olacak. Hatirliyor musun o günü diye baslasam onca ani diziliverecek hafizalara. Ilk derse gelisimiz, ilk tanismalarimiz, aci ve tatli günlerimiz, stresli sinavlarimiz ve daha niceleri. Simdi ise bütün bir ömür unutamayacagimiz baslangiçlarin öncesindeki sondayiz. Bu noktaya gelmemizde emegi bulunan hocalarimiza, ailelerimize ve dostlarimiza tüm arkadaslarim adina tesekkür ediyorum.”
“Bir mekani terk etmek ve yeni bir baslangiç”
Törende söz alan KMÜ Kamil Özdag Fen Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Karatas ise “Konusmanin bazen zor oldugu anlar vardir. Bazen de yasanmasin diye çabaladigimiz ayrilik anlari. Baska bir an daha vardir ki dört yil boyunca yasadiginiz ve en güzel çaglarinizi geçirdiginiz bir mekani terk etmek zorunda kalirsiniz. Hatirliyorum, üniversiteye yeni basladiginizda sizinle ‘Üniversite Hayati’ dersinde bir araya geldik. Çogunuz Karaman’i sevmiyordunuz ve sonuncu tercihim, diyordunuz. Fakat artik ayrilik vakti ve hayat sizin için yeni basliyor.” diye konustu.
Ögrencilere dört yil boyunca mesleklerini ve bunun yani sira meselelerini ögretmeye çalistiklarini belirten Prof. Dr. Mehmet Karatas, sunlari söyledi: “Sizin ikinci aileniz Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Kamil Özdag Fen Fakültesi. Kapimiz size her zaman açik olacak. Üniversitemize ve fakültemize yolunuz düstügünde sizlere ilk günkü ayni sicaklikla kucak açacagimizdan emin olabilirsiniz. Sizi hüzünle ugurlarken gelecek hayatinizda basarilar ve bereketli bir ömür diliyorum. Yolunuz ve bahtiniz açik olsun.”
Törende açilis konusmalarinin ardindan Kamil Özdag Fen Fakültesinin yapimina verdikleri katkidan dolayi Saray Holding adina Samet Özdag’a çiçek takdim edildi. Sonrasinda ögrencilerin üniversite hayatiyla ilgili hazirlamis olduklari esprili siirler, sarkilar, slayt ve gösteriler izleyenlerle paylasildi. Tören, plaket takdimiyle devam etti. Fakülte birincisi Fatmagül Kirar’in mezuniyet kütügüne isminin yazili oldugu plakayi çakmasiyla birlikte dereceye giren ögrencilere plaketleri verildi.
Mezun ögrencilerin teker teker sahneye davet edilerek ögretim üyeleri tarafindan kendilerine diplomalarinin verilmesinin ardindan ögrenciler hep bir agizdan Matematikçi andini okudular. Sonrasinda kep atma için geri sayim basladi ve yaklasik 80 ögrenci hep birlikte keplerini havaya firlatarak mezun olmanin sevincini yasadi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284