KMÜ Laboratuvarları Akreditasyon İçin Hazır

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (KMÜ BİLTEM) laboratuvarları, uluslararası akreditasyon için hazırlıklarını tamamladı.

KMÜ Laboratuvarları Akreditasyon İçin Hazır

2020 yılı içerisinde TÜBİTAK Ulusal Metroloji Enstitüsü UME tarafından düzenlenen yeterlilik testi çalışmalarına katılan KMÜ Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi, TÜBİTAK UME Referans Malzemeler Laboratuvarı'nın gerçekleştirdiği testleri başarıyla geçerek aynı yılın aralık ayında Türk Akreditasyon Kurumuna (TÜRKAK) akredite başvurusunda bulundu.

Özellikle Karaman Organize Sanayi Bölgesi tarafından talep edilen metal analiz testleri ağırlıklı olmak üzere 24 parametre üzerinden TÜRKAK’a yapılan başvuru sonucunda akreditasyon için gerekli olan ölçüm belirsizliği ve yeterlik testleri de tamamlandı.

TS EN ISO 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği Akreditasyon Süreci kapsamında KMÜ, akreditasyon çalışmalarına hız vererek laboratuvarlarını denetimler için hazır hale getirdi.

TÜRKAK tarafından geçtiğimiz ay Baş Denetçi Prof. Dr. Mehmet Faik Sevimli, Denetçi Jülide Serdaroğlu ve Denetçi Hakan Yavaş tarafından “Uygunluk Değerlendirme Kuruluşlarının Akreditasyonu Hakkında Yönetmelik” hükümleri, Akreditasyon Sözleşmesi ve Prosedürleri gereğince yapılan değerlendirmeler sonucunda üniversite laboratuvarlarında TS EN ISO/IEC 17025 standardı esas alınarak akreditasyon denetimi gerçekleştirildi. Denetçilerin görüş ve önerileri doğrultusunda son düzenlemeleri yapan KMÜ BİLTEM, TÜRKAK tarafından verilecek uluslararası akreditasyon sertifikası için gün sayıyor.

KMÜ'de akreditasyon işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Namık Ak, daha önce Kamil Özdağ Fen Fakültesi Matematik Bölümünün Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği FEDEK tarafından akreditasyon belgesi ile sertifikalandırıldığını hatırlatarak "Bilimin ve araştırma geliştirmenin merkezi olan üniversitelerin bilimsel test ve analizler bakımından uluslararası standartları sağlamaları son derece önemlidir. Üniversitemizde bu bağlamda bir süredir yürütülen akreditasyon çalışmalarında sona yaklaştık ve bayram sonrasında sürecin tamamlanacağını ümit ediyoruz. Son derece titiz ve yoğun bir çaba gerektiren akreditasyon sürecimize destek veren tüm üniversitemiz çalışanları ve idarecilerine teşekkür ediyorum." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284