KMÜ Memnuniyet Arastirmasi Yapti

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Bilimsel Arastirma Projeleri Komisyonu tarafindan desteklenen Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Ögrencileri ve Çalisanlari Memnuniyet Arastirmasinin sonuçlari açiklandi.

KMÜ Memnuniyet Arastirmasi Yapti

KMÜ’de hizmet alan kesim konumunda bulunan ögrencilerin, üniversitenin ortaya koydugu uygulamalara yönelik memnuiyet düzeylerini belirlemek ve hizmet verme konumunda bulunan personelin etkin bir çalisma içerinde olabilmeleri amaciyla yapilan arastirmada olumlu sonuçlar dikkat çekti.

KMÜ’lü Ögrencilerin Memnuniyetleri
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Ögrencileri ve Çalisanlari Memnuniyet Arastirmasi kapsaminda ögrencilere kaldiklari yerlerden egitim ve ögretime, üniversite yönetiminden binalara kadar genis bir yelpazede anket sorulari yöneltildi. Bu sorulara verilen cevaplar isiginda KMÜ’lü ögrencilerin yüzde 50’sinden fazlasinin genel anlamda üniversitelerinden memnun olduklari otaya çikti.
 Iste ögrencilerin “memnun” olduklari konu basliklari:
•          Üniversitenin bina- derslik sayisi ve bakiminin yeterliligi
•          Bilgisayar ve Internet Hizmetlerinin yeterliligi
•          Güvenlik hizmetlerinin yeterliligi
•          Ögrenim gördükleri bölüm veya programlarda okutulan derslerin içerikleri
•          Akademisyenlerin bilimsel ve mesleki yeterlilikleri
•          Akademisyenlerin görevlerini özveriyle yapmalari
•          Kütüphanede ders çalisma imkâninin ve kitap sayisinin yeterliligi
•          Yemekhanenin yeterliligi
KMÜ’lü Ögrenciler Üniversite Yönetimini Katilimci Buluyor
Arastirma sonucuna göre ögrencilerin yüzde 54’ü üniversite yönetiminden memnuniyet duyuyor. Baska bir çarpici sonuç da üniversite yönetiminin karar alirken ögrencilerin katilimina imkân sagladigini düsünenlerin oraninin (yüzde 62) yüksek çikmasi. Ermenek Meslek Yüksekokulu ögrencileri yüzde 63’lük oranla üniversite yönetimini begenenler arasinda ilk sirada yer aliyor.
KMÜ’lü Ögrencilerin Sosyal Alan Istegi
Yapilan arastirmada dikkat çeken baska bir nokta; ögrencilerin “Yerleske içersinde eksikligini duydugunuz tesis nedir?” sorusuna yüzde 38’lik oranla “eglence merkezi“ yanitini vermeleri oldu. Bunu yüzde 25’le oturma parklari ve yüzde 20’lik oranla kafeler izledi.
Ögrenciler spor aktiviteleri, tiyatro, sinema ve konser gibi etkinlikleri yetersiz bulurken, daha fazla sanatsal ve kültürel etkinlikler talep ettiler.
Ögrenciler Yurtlarin Gürültüsünden Sikâyetçi…
Karaman disindan gelip yurtlarda kalan ögrencilerle yapilan ankette ise ögrencilerin büyük çogunlugunun (yüzde 69) temizlikten genel olarak memnun olmalarina karsin yurttaki kahvalti ve yemek kalitesinden çok da memnun kalmadiklari ortaya çikti.
Yurt yöneticilerinden memnuniyet orani ise yüzde 52 olarak belirlendi. Yurtlarda kalan ögrencilerin yarisi internet hizmetlerini yeterli görmediklerini belirttiler. Yurtlarin ders çalisma alanlarini ögrencilerin üçte ikisi yetersiz bulurken, ders çalisma alanlarinda en fazla, gürültü ve kalabaliktan sikâyet edildigi ortaya çikti. Ögrencilerin üçte biri ise yurtlarda ders çalisma alanlarini fiziki olarak yetersiz gördü.
KMÜ Personeli Üniversitesiyle Gurur Duyuyor
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi’nde çalisan yaklasik 200 idari personel ile yapilan ankete göre çalisanlarin yarisina yakini (yüzde 45) çalisma ortaminda görev verilirken bilgi ve yeteneklerinin dikkate alindigini düsünüyor. Çalisanlarin yüzde 50’si yöneticilerin memurlarinin görüsünü dikkate alarak isleri yürüttüklerini ve onlarin basarilarini takdir ettiklerini belirtiyor.
Personelin büyük bir kismi sevdigi isi yaptigini, yaptiklari isin üniversiteye katkilarini görebildiklerini beyan ediyor. En önemli sonuç ise personel arasinda Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi’nde çalismaktan gurur duyduklarini belirtenlerin oraninin yüzde 43’lük bir dilime karsilik gelmesi.
Çalisanlar; amirlerine güvenip güvenmediklerine iliskin soruyu yüzde 57’lik oranla olumlu sekilde yanitlarken idari personelin yüzde 68’inin is arkadaslarina güvendiklerini belirtmeleri anketten çikan baska bir dikkat çekici sonuç.
Personelin yetersiz buldugu konu ise iletisimi arttirmak için düzenlenen sosyal etkinliklerin azligi. Çalisanlar kültür ve sanata yönelik aktivitelerin yogunlastirilmasini istiyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284