KMÜ Merkez Kütüphanesi Kitapseverleri Bekliyor

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) Yeni Merkez Kütüphanesi yalnızca üniversitenin değil Karaman’ın ihtiyaçlarına da cevap verebilecek özellikleri ile dikkat çekiyor.

KMÜ Merkez Kütüphanesi Kitapseverleri Bekliyor

300 Bin Kitap Kapasitesi ve 900 Kişilik Çalışma Alanı

2016-2017 Eğitim-öğretim döneminin başlangıcında hizmete giren KMÜ Merkez Kütüphanesi toplam 11 bin 700 metrekarelik yeni binası ile aynı anda 900 kişinin çalışabilmesine imkân sunarken 300 bin kitap kapasitesi bulunuyor.

Yeni Merkez Kütüphanesinde ayrıca ihtiyaç olması durumunda 7/24 açık tutulabilecek çalışma alanı, 42 adet tek kişilik bireysel çalışma odası, 11 adet on kişi kapasiteli grup çalışma odası, okuma salonları ve istirahat alanları, seminer salonu, 120 kişi kapasiteli konferans salonu, Karaman kitaplığı ve tez birimi, nadir eserler birimi, güncel süreli yayın salonu, süreli yayın arşivi ile katalog tarama üniteleri de kitapseverlerin hizmetine sunuluyor.

Yalnızca Bilgi Yuvası Değil, Aynı Zamanda Sosyal Mekan

Kitapseverlerin ve öğrencilerin yalnızca eğitim-öğretim ihtiyaçlarının değil bilgiye ulaşma, ibadet, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının da karşılanabilmesi amacıyla kütüphane binasında kantin, bay ve bayan mescit, internet erişim merkezi, engelli ve görsel-işitsel hizmetler birimi, otomatik ödünç ve iade istasyonu ile 140 adet şifreli kilitli emanet dolabı da bulunuyor.

Kütüphanede bütün bu özelliklerin yanı sıra YORDAM Bilgi Belge Otomasyonu ve Dewey Onlu Sınıflama Sistemi kullanılarak bilgi kaynakları Açık Raf Sistemi ile en kısa sürede kullanıcılara sunuluyor.

Temel amacı kullanıcıların bilgi ihtiyacını en kısa sürede karşılamak olan KMÜ Merkez Kütüphanesi, eğitim öğretim dönemi boyunca hafta içi 08.00-21.00, cumartesi günleri ise 10.00-21.00 saatleri arasında güler yüzü ilke edinmiş personeli ile kitapseverleri bekliyor.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2016, 17:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284