KMÜ Öğrencileri Banka Temsilcileri İle Bir araya Geldi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Genç Girişimciler Öğrenci Topluluğu tarafından Vakıfbank’ta Kariyer konulu söyleşi düzenlendi. Vakıfbank temsilcileri Ali Serdar Çam ve Aydın Akkuş’un konuşmacı olarak yer aldığı söyleşiye çok sayıda öğrenci katıldı.

KMÜ Öğrencileri Banka Temsilcileri İle Bir araya Geldi

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda düzenlenen söyleşide banka temsilcileri öncelikle Vakıfbank’ın kuruluşu ve tarihsel gelişimi hakkında öğrencilere bilgi verdiler.

“Özelde maddi imkânlar, devlette güven hissiyatı daha yüksek”

Ali Serdar Çam, özel bankalarla devlet bankaları arasındaki farklılıklara değinerek çalışma koşullarından bahsetti. Çam, bankacılığın riskli ve olumlu yönleri ile ilgili düşüncelerini aktararak, “Vakıfbank’ta çalışan bireyler çalışma hayatları boyunca eğitim görürler. Devlet bankası olması dolayısıyla afakî bir durumla karşılaşılmadığı sürece kendinizi güvende hisseder ve rahat çalışırsınız. Özel bankalar maaş anlamında daha iyi imkânlar sunsa da güvence anlamında devlet bankalarında daha rahat çalışma imkânı bulabilirsiniz.” dedi.

“Bankacılıkta en önemli konu güven”

Aydın Akkuş ise bankacılığın toplumda saygı gören bir meslek olduğunu belirterek, “Bankacılıkta güven konusu çok önemlidir. Başta müşterilerin, banka çalışanlarının, amirlerinizin ve toplumun gözünde güven duyulan bir insan olmalısınız. Kariyer anlamında ise iletişiminizin güçlü olması gerekiyor. Kendinize gerçekçi hedefler koyun ve özgüveniniz her zaman tam olsun.” şeklinde konuştu.

Ali Serdar Çam ve Aydın Akkuş, bankacı olmak isteyen gençlere satış bölümünde çalışmaları önerisinde bulunarak öğrencilerin; işe alım, staj, çalışma koşulları, maddi imkânlar gibi farklı konularda sordukları soruları içtenlikle cevaplandırdılar.

Söyleşi, katılımcılara plaket takdiminin ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2016, 18:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284