Kmü Ögrencileri Girisimcilik Egitimi Konusunda Bilgilendirildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi’nde KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli Isletmeleri Gelistirme ve Destekleme Idaresi Baskanligi) tarafindan verilecek Uygulamali Girisimcilik Egitiminin bilgilendirme toplantisi yapildi.

Kmü Ögrencileri Girisimcilik Egitimi Konusunda Bilgilendirildi

Aralik ayi içerisinde KMÜ’de ögrenim gören ön lisans ve lisans ögrencilerinden olusan 3 grup (90 kisi) için düzenlenecek Uygulamali Girisimcilik Egitiminin tanitimina yönelik yapilan toplanti IIBF Karamanoglu Mehmetbey Salonunda 27 Kasim Sali günü 13.00–16.00 saatleri arasinda gerçeklestirildi.
Ögrencilere alisilagelmis alternatifler disinda girisimciligi önlerine bir seçenek olarak sunarak, onlari kendi isini kurmaya yöneltmek ve üniversitelerde girisimcilik kültürünün yayginlasmasini saglamak amaciyla düzenlenen Bilgilendirme Toplantisina Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi, Saglik Yüksekokulu, Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Teknik ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokullari ögrencileri katildi.
Toplantida 72 saatlik egitimden olusacak Uygulamali Girisimcilik Egitimi hakkinda ayrintili bilgiler verildi. Egitimin içerisinde ele alinacak olan Girisimcilik Potansiyeli Degerlendirme ve Is Fikri Belirleme, Proje Yönetimi, Yapilabilirlik Arastirmasi, Pazarlama Plani, Yapilabilirlik Arastirmasi Atölye Çalismasi, Üretim Plani, Yönetim ve Organizasyon Plani, Pazarlama Plani Atölye Çalismasi, Finansal Plan, Is Planinin Nihai Hale Getirilmesi Atölye Çalismasi konularinda bilgi verildi.
Egitim kapsaminda KOSGEB tarafindan verilecek girisimci destegi konusunda da açiklama yapildi. Egitim sonunda girisimcilik sertifikasi alan ve is planlarini teslim ederek programi basari ile bitiren, ayni zamanda isletmelerini KOSGEB veritabaninda yer alabilecek sektörde kuran girisimcilerin; is kurmaya yönelik kurulus giderleri, makine teçhizat ofis donanim giderleri, isletme giderleri ve sabit yatirim giderlerini karsilamalarina katki saglanacak. Bu baglamda;
• Kurulus Giderleri üst limit 3.000TL’ye kadar hibe
• Makine Teçhizat, Yazilim ve Ofis Donanim için Üst Limit 15.000 TL’ye kadar hibe
• Isletme Giderlerine Yönelik Üst limit 12.000 TL ye kadar hibe
70.000 TL’lik Makine Teçhizat için (faizsiz - geri ödemeli) Yeni Girisimci Destegi verilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284