KMÜ Ögrencileri Saglik Ve Edebiyat Dersini Hatuniye Medresesinde Isledi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Saglik Yüksekokulu Hemsirelik Bölümü dördüncü sinif ögrencileri egitim-ögretim döneminin son haftasinda ‘Saglik ve Edebiyat’ dersini Hatuniye Medresesi’nde gördü.

KMÜ Ögrencileri Saglik Ve Edebiyat Dersini Hatuniye Medresesinde Isledi

Bologna süreci çerçevesinde ülkemizde ilk defa “Saglik ve Edebiyat” dersinin Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Saglik Yüksekokulu bünyesinde okutuldugunu söyleyen Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ali Sahin, “Saglik alaninda hizmet verecek olan ögrencilerimizin hemsirelik bilgilerinin yani sira insani ruhen gelistiren ve ona gönül zenginligi katan edebiyatla da iliskili olmasi gerekiyor.” seklinde konustu.
Tarihi süreç içerisinde edebiyatin müdahil oldugu disiplinlerde hem basarinin hem de psikolojik doyumun daha üst seviyelerde yasandigina dikkat çeken Prof. Dr. Sahin, bu durumun hem tarihi vesikalarda hem de günümüz is ve çalisma ortamlarinda somut olarak gözlemlenebildigini ifade etti.
Ders etkinligi sonunda düsüncelerini paylasan ögrenciler ise ‘Saglik ve Edebiyat’ dersini okumaktan ve ilk kez tarihi bir mekanda ders islemekten son derece memnun olduklarini dile getirdiler.
Ögrencilerden Ayse Candan, “Bu dersi basindan beri feyiz alarak dinliyorum. Hangi meslek olursa olsun herkesin az da olsa bir edebi yönünün olmasi gerektigini bu dersi gördükten sonra anlamis olduk.” açiklamasinda bulunurken Enes Güleç, edebiyatin sadece ögrencilik hayatinda degil sonraki dönemlerde de yasamlarinin bir kösesinde mutlaka olmasi gerektigini belirtti. Seda Tas ise “Dönem boyunca saglik alaninda isledigimiz derslerimizin yaninda Saglik ve Edebiyat dersini almis olmaktan ve özellikle de dersi böyle bir mekânda islemis olmaktan dolayi mutluyuz. Her ani güzel geçen bir birliktelikti.” seklinde konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284