KMÜ Öğrencilerinden Kitap Tahlili

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) İlim ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu tarafından ‘O’nu Okuyor O’nu Anlıyoruz’ temalı kitap tahlili yapıldı.

KMÜ Öğrencilerinden Kitap Tahlili

Kur’an Kerim tilaveti ile başlayan kitap tahlili programında Muhammed Gazali’nin ‘Fıkhu's Sire’ isimli kitabı ele alındı. Moderatörlüğünü KMÜ İslami İlimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Murat Gök’ün yaptığı programda KMÜ İslami İlimler Fakültesi öğrencileri Sümeyye Küçükyıldırım ve Betül Çakmak konuşmacı olarak yer aldı.
İlk olarak Muhammed Gazali’nin hayatının ele alındığı programda daha sonra yazarın kitabı hakkında genel bilgiler, Peygamber Efendimizin yaşantısı, bizlere vermek istediği mesajlar ve yazarın eserdeki yorumu ile ilgili bilgiler aktarıldı.
Dr. Öğr. Üyesi Gök ise kitapla ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi: “Eser sade bir anlatıma ve anlaşılır bir yapıya sahip. Günümüzde birçok siyer kitabı bulunuyor. Ancak ele aldığımız bu kitap Allah Resulü’nün bize vermek istediği mesajları en iyi şekilde aktaran kitaplardan birisidir. Diğer pekçok kitap Allah Resulü’nü sadece bir vahiy ileticisi gibi anlatmaktayken bu kitap O'nu tüm yönleriyle ele almıştır.”
Program, soruların yanıtlanması ve plaket takdiminin ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284