KMÜ Öğrencilerinden Şiir Dinletisi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Edebiyat Fakültesi tarafından şiir dinletisi düzenlendi. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Münir Oktay, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İdris Nebi Uysal, üniversite personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

KMÜ Öğrencilerinden Şiir Dinletisi
Şiir dinletisinin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Münir Oktay, “Bugün burada konuşulacak olan şiirse sözler için ayrı bir itina gerekiyor. Şiirlerin her biri insanın düşünce dünyasının ne kadar engin olduğunu gösteriyor. Siz kendinizi o şiirin derinliklerinde kaybettiğinizde bir insanın sadece etten kemikten olmadığını, ne kadar harika bir varlık olduğunu bir kere daha hissediyorsunuz. İnsan kendini basit görürse inanılmaz basitleşir. Bu dünyada yer, içer ve göçer gider. Ama insan eğer nasıl muazzam karmaşık bir varlık olduğunu hissederse hayat ona sır pencerelerini birer birer aralar.” dedi. Prof. Dr. Oktay, şiirlerin de insanlar gibi derin ve muazzam anlamlar içerdiğini vurgulayarak Arif Nihat Asya’nın Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor şiiriyle sözlerine son verdi.
Açılış konuşmasının ardından öğrenciler sırayla sahneye çıkarak edebiyatımızın sevilen şiirlerini seslendirdiler. Beğeniyle takip edilen programda KMÜ öğrencileri, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Bir Adın Kalmalı Bende, Cahit Sıtkı Tarancı’nın Desem ki ve Memleket İsterim, Necip Fazıl Kısakürek’in Kaldırımlar ve Sakarya Türküsü, Can Yücel’in Seninle Olmanın En Güzel Yanı, Yavuz Bülent Bakiler’in Cebeci İstasyonu ve Sen, İsmet Özel’in Esenlik Bildirisi, Nazım Hikmet Ran’ın Tahir ile Zühre Meselesi, Bedri Rahmi Eyüpoğlu’nun Türküler Dolusu, Bahtiyar Vahapzade’nin Anam Öldü mü, Sezai Karakoç’un Yağmur Duası, Ahmet Muhip Dıranas’ın Olvido ve Mehmet Akif Ersoy’un Bülbül şiirlerini okudular.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284