KMÜ Ögretim Üyesine Yilin Doktora Tezi Ödülü

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Buket Çarbas, `Çok Fonksiyonlu Yeni Polifloren Sentezi ve Donör Akseptör Tipi Polifloren Türevleri (Synthesis of New Multifunctional Polyfluorene & Donor Acceptor Type Polyfluorene Derivatives)” baslikli çalismasi ile Orta Dogu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) yilin doktora tezi ödülüne layik bulundu.

 KMÜ Ögretim Üyesine Yilin Doktora Tezi Ödülü

Kimya Alaninda En Iyi Tez

ODTÜ tarafindan her yil düzenlenen Lisansüstü Tez Ödülleri kapsaminda 2014 yilinda Fen Bilimleri alaninda 13 tez ödüle layik bulundu. Yrd. Doç. Dr. Buket Çarbas’in Prof. Dr. Ahmet M. Önal danismanliginda gerçeklestirdigi çalismasi, kimya alaninda yilin en iyi tezi kabul edildi. Yrd. Doç. Dr. Çarbas, 29 Haziran günü ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Kemal Kurdas Salonunda düzenlenen törende ödülünü ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar’in elinden aldi.
Ülkemize Katki Saglayan Arastirmalar Degerlendiriliyor
ODTÜ Tez Ödülleri, ülkemizin gelisimine, kültür ve düsün dünyasina katkida bulunmak ve temel bilimlerde arastirma gücünü artirmak amaciyla her yil düzenleniyor. Tez seçiminde insan sagligi, güvenligi ve refahina katki saglayacak yeni bir ürünü ya da metodu deneysel ya da kuramsal olarak gelistiren, kurami uygulama ile bütünlestiren ve yurt disi yayin potansiyeli olan yüksek lisans ve doktora çalismalari degerlendirmeye tabi tutuluyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284