KMÜ Personeli ve Ögrencilerine Psikolojik Danisma Hizmeti

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Acil Müdahale Saglik Merkezi’nin ögrencilere ve personele verdigi hizmetler takdir topluyor.

 KMÜ Personeli ve Ögrencilerine Psikolojik Danisma Hizmeti

Üniversitenin Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi bünyesinde çalismalarini sürdüren Acil Müdahale Saglik Merkezi’nde psikolojik danisma ve rehberlik hizmetiyle birlikte acil durumlarda ilk müdahale ve 112 Acil Servise yönlendirme gibi saglik hizmetleri veriliyor.
Saglik Merkezi’nde bir hemsire, bir psikolog ve iki kismi zamanli ögrenci görev aliyor. Haftanin bes günü saat 08.00-17.00 arasinda isteyen herkes Merkez’e basvurabiliyor.
Psikolojik Danisma ve Rehberlik Hizmetleri
Saglik Merkezi’nin Psikolojik Danisma ve Rehberlik servisinde özellikle psikolojik sorunlari olan ögrenci ve personele seanslar halinde destek veriliyor. Serviste görev yapan Psikolog Esra Öksüz kendilerinden yardim talep edenleri “danisan” olarak tanimladiklarini ve danisanlarla her seansta birebir görüstüklerini belirtti. Öksüz, danisanla psikolog arasindaki konusmalarda gizliligin esas oldugunun altini çizdi.
Psikolog Öksüz danisanlariyla geçirdikleri süreci söyle özetledi: “Sorunlar ve sikâyetler dinlendikten sonra haftada en az bir kez olmak üzere uygun gün ve saatlerde bir seans plani olusturuyoruz. Seanslarda sorunlari asamali olarak ortadan kaldirmaya yönelik çalismalar yapiyor ve ev ödevleri veriyoruz. Terapi sürecinin basarili olmasi için seanslara düzenli gelinmeli ve ödevler ciddiyetle yerine getirilmelidir. Ödevler, seanslardaki kazanimlarin normal hayata geçisini saglayan en önemli faktördür.”
Öksüz, üniversiteye yeni gelen ögrencilere üniversite ve sehir ortamina uyum sürecinde yardimci olmayi ve gerektiginde ayni sorunlari olan ögrenci ve personelleri belirleyip grup olusturularak belirli tarih ve saatlerde grup terapileri yapmayi planladiklarini sözlerine ekledi. Esra Öksüz, psikolojik sorunu hastalik düzeyinde olan ve psikiyatrik ilaç kullanmasi gerekebilen kisileri ise psikiyatriste yönlendirdiklerini söyledi.
Psikolog Öksüz, üniversite ögrenci ve personelinin her türlü duygusal, düsünsel ve davranissal sorununu danisip destek almalari için servislerine hafta içi her gün mesai saatleri içinde basvurabileceklerini bir kez daha vurguladi.
Saglik Hizmetleri
Saglik Merkezi’nde ögrenci ve personele yönelik olarak acil durumlarda ilk müdahale ve 112 Acil Servise yönlendirme hizmetleri de veriliyor. Bu hizmetleri Hemsire Özgül Özay Benlioglu ve Saglik Yüksekokulu Hemsirelik Bölümü 4. sinifta ögrenim gören iki kismi zamanli ögrenci yürütüyor.
Acil Müdahale Saglik Merkezi’nin verdigi hizmetler hakkinda konustugumuz Benlioglu üniversite yerleskesinde acil vakalarda aranmalari durumunda olay yerinde saglik hizmetini sunduklari söyledi. “Bize danisan ögrenci ve personele tansiyon, kan sekeri ölçümleri ve gerekli durumlarda pansuman yapiyoruz. Ciddi vakalarda aninda 112 Acil Servis’e yönlendiriyoruz.” dedi.
Hemsire Özgül Benlioglu saglik sorunlari yasayan ögrenci ve personelin sikintilarini ve sikâyetlerini dinleyip, uzman doktorlara yönlendirme seklinde rehberlik hizmetini de sagladiklarini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284