KMÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Mehmet Karataş: “Yönetimde Bayanlara Daha Çok Söz Hakkı”

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Mehmet Karataş Üniversite yönetiminde kadınların temsil oranının artırılacağını ve bayanların daha fazla söz hakkına sahip olacaklarını söyledi.

KMÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Mehmet Karataş: “Yönetimde Bayanlara Daha Çok Söz Hakkı”
“Cennet annelerin ayaklarının altındadır” diyen bir medeniyetin çocukları olduklarını hatırlatan Karataş Üniversitenin tüm yönetim kademelerinde bayanların sayısının artırılacağını ve onlara her kademede daha fazla söz sahibi olma imkânının verileceğini açıkladı.
Temmuz ayında yapılacak Rektörlük seçimlerine Aday olan Prof. Dr. Mehmet Karataş yapacaklarını anlatırken yönetim, senato ve akademik kurullarda, bayan öğretim elemanı sayısının en az mevcut oranı kadar artırılacağını söyledi.
Bayan Rektör Danışmanları
Çalışma hayatının her alanında olduğu gibi Yükseköğretim kurumlarında da kadınların temsil oranının artırılması gerektiğini dile getiren Karataş yönetime geldiklerinde bu alanda somut adımlar atacaklarını ifade etti. Karataş, Bayan akademisyenlerin yönetime etkin katılımı ve temsilinin artırılması için en üst düzeyde destekleneceğini belirtti. İstisnai kadrolar arasında yer alan Rektör Danışmalığı görevinde bayanlara yer verileceğini vaat eden Karataş “Yönetimde demokratik anlayışı ortaya koyabilmek için tüm grupların direkt temsilini sağlamak ve seçimle görevlendirme kültürünü geliştirmek önemlidir. Farklı fikirlerin sesini yükseltmek, yönetime katılımda çeşitliliği ön plana çıkartmak Üniversitemizde arzu edilen özgür düşünce ortamının da kaynağı olacaktır. Üniversitemizin en çok tercih edilenler arasında yer alması ve bilimsel üretimin yuvası haline gelmesi için iç dinamiklerinin en uyumlu ve aktif şekilde çalışmasını sağlamayı öncelikli görevlerimiz arasında sayıyoruz.” dedi.
“Başkanlar Öğretim Üyelerinin inisiyatifleri ile Belirlenecek”
Üniversitelerde demokratik yönetim anlayışının hâkim olması gerektiğini savunan Karataş bütün çalışanların kendini rahatça ifade edebileceği katılımcı bir yönetim anlayışının gelişmede büyük rol oynadığının altını çizdi. Tüm kesimlerin yönetime katılımının fiili olarak sağlanacağını vurgulayan Karataş bölüm başkanları ve anabilim dalı başkanlarının belirlenmesinde öğretim üyelerinin aktif rol oynayacağını bildirdi. Öğretim üyelerinin temayül ve inisiyatifi ile belirlenecek olan yönetim kadrolarının sorumluluk ve görev bilincinin genişleyeceğini hatırlatan Karataş temsil oranın artmasının çalışanlardaki güven duygusunu da artıracağını belirtti.
Hedeflenen demokratik yönetim anlayışının uygulamaya konabilmesi için meslektaşlarından destek isteyen Karataş “daha çok bilimsel ve daha çok üreten KMÜ için; birlikte yönetelim” mesajı verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284