KMÜ Rektör Adayına Paralel Tehdit

Karaman'da Temmuz ayında yapılacak olan rektör seçimi için harekete geçen paralel örgütün, rektör adayı Prof. Dr. Mehmet Karataş'a tehdit ve şantaj dolu bir mail attığı bildirildi.

KMÜ Rektör Adayına Paralel Tehdit
Temmuz ayında yapılacak seçimlerde Rektörlük makamına talip olan Prof. Dr. Mehmet Karataş geçtiğimiz günlerde kendisinin kaleme aldığı bir mektup ile KMÜ çalışanlarına rektör adaylığını duyurmuş ve destek istemişti. Mektubun yanında bir de broşür göndererek Rektörlük makamının kendisine nasip olması halinde yapacağı hizmetleri duyuran Karataş kimliğini gizleyen paralel örgüt mensubu kişiler tarafından tehdit edildi.
PARALEL TEHDİTÇİLER KARATAŞ’A SÜRE VERDİ
Hakkı Haksever takma ismi ile [email protected] e.posta adresinden KMÜ’de çalışan bir grup öğretim elemanı adına gönderilen bir mailde Rektör adayına adaylıktan çekilmesi için tarih verildi. Mailde, Karataş’ın 25 Mayıs Çarşamba günü saat 17’ye kadar bir bahane bularak adaylıktan çekilmesi istendi. Yapılan uyarıların dikkate alınmaması halinde Karataş hakkında karalama kampanyası başlatacaklarını bildiren kimliği belirsiz kişiler e.postada şu cümlelere yer verdi;
“Uyarılarımızı dikkate almaz ve gereğini yapmazsanız, aşağıda okuyacağınız mektup ve belgeleri tüm öğretim elemanlarına, ulusal ve yerel basına, üniversitene, milletvekillerine ve Ankara’da ilgili olabilecek her makama ulaştıracağız.”
“Eğer 25 Mayıs Çarşamba akşamı saat 17’ye kadar, bahane olarak ne bulursanız artık, adaylıktan çekildiğinizi tüm öğretim üyelerine bir maille duyurursanız, dosyaları göndermeyeceğiz.”
“ÜNİVERSİTEYİ SİZE TESLİM ETMEYECEĞİZ”
‘Hakkı Haksever’ takma isimli paralel tehditçi/tehditçiler gerekli makamlara gönderilmek üzere hazırladıkları mektubu da e.posta ile Mehmet KARATAŞ ’a gönderdi.
Sahte adresli e.postada “Sizin nasıl bir idareci olacağınızı gayet iyi tahmin ediyoruz ve şehrimizin göz bebeği üniversitemizi sizin gibi insanlara teslim etmek istemiyoruz.” denildi.
Bu tehditlere aldırmayan Prof. Dr. Mehmet Karataş adaylıktan çekilmeyince, bu kez farklı bir sahte e.posta kullanılarak; Hakkı Haksoy <[email protected]> sahte ismiyle öğretim üyelerine ve ilgili buldukları yerlere karataş'ı karalayan mail yollandı.
Rektör adayı Prof Dr. Mehmet KARATAŞ’ın özel hayatına ilişkin bir karalama kampanyası yapacakları, sahte belgeler düzenleyip sahte e.postalar göndererek öğretim üyelerini etkilemeye çalışacakları ifade edildi.
Paralel örgütün Rektörlük seçimlerinde çok özel yöntemler kullanarak kendilerine en uygun ve kendilerinin kullanabileceği adayı seçtirmek için her yolu denedikleri bilinmektedir.
KİM BUNLAR?
2012 yılında Rektörlük seçimlerinde KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri GÖKMEN hakkında gündeme getirilen ve kullanılan Karaman Bilim Araştırma Derneğine ilişkin tüm belgeler, bugünde Prof. Dr. Mehmet KARATAŞ’ın Rektör seçilmemesi, atanmaması ve kamuoyunda küçük düşürülmesi için kullanılmaktadır.
Sahte evrak düzenleyen, sahte e.posta ile iftiralar atan ve beş yıl önceki bir arşive sahip olan bu paralel örgüt mensubu öğretim üyeleri kimler? Hangi konumdalar? Tehdit ve santaj yapmaya nasıl cesaret ediyorlar? Rektör adayları kim?
DAHA ÖNCEDE KARALAMA YAPILMIŞTI
2013 yılında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde sahte belgelerle doçent ataması gerçekleştirildiğini yazan SÖZCÜ o haberinde Prof. Dr. Mehmet Karataş'ın ODTÜ olaylarının ardından kınama mesajı yayınlamasını da eleştirmişti.
Haberin kaynağı Bakınız:
//www.sozcu.com.tr/2013/gundem/o-rektor-hakkinda-soke-eden-iddia-182095/

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284