KMÜ Sosyal Ve Ekonomik Arastirmalar Dergisi, Ebsco Tarafindan Taranmaya Baslandi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sosyal ve Ekonomik Arastirmalar Dergisi, akademik alanda tüm bilimsel yayinlari bir dizinde toplayan uluslararasi veritabani kurulusu EBSCO tarafindan taranmaya baslandi.

KMÜ Sosyal Ve Ekonomik Arastirmalar Dergisi, Ebsco Tarafindan Taranmaya Baslandi
Yayin hayatina Selçuk Üniversitesi döneminde “IIBF Dergisi” olarak baslayan dergi, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitenin kurulmasiyla birlikte “KMÜ IIBF Dergisi” olarak yayinlarina ara vermeksizin devam etti. Haziran 2010’dan itibaren, yalnizca iktisadi ve idari bilimler alaninda degil, tüm sosyal ve ekonomik arastirmalari kapsayan bir içerige sahip olan dergi, “KMÜ Sosyal ve Ekonomik Arastirmalar Dergisi” adiyla yayinlarini sürdürüyor. Dergi, yine bu tarihten itibaren elektronik ortamda da yayimlanmaya baslayarak arastirmacilarin bilgiye kolay ulasmalarini sagliyor.
Derginin bes yildir editörlügünü yürüten Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Kemal Esengün “KMÜ Sosyal ve Ekonomik Arastirmalar Dergisi” hakkinda ayrintili bilgiler verdi. Esengün derginin Haziran ve Aralik aylari olmak üzere yilda iki kez yayinlandigini söyleyerek, dergide her sayida ortalama on makale yer aldigini vurguladi. Esengün, derginin ulusal hakemli bir dergi oldugunun altini çizdi ve TÜBITAK ULAKBIM Sosyal Bilimler Veri Tabani (SBTV) tarafindan tarandigini sözlerine ekledi.
Prof. Dr. Kemal Esengün “Dergimizin Ocak 2013 itibariyle, uluslararasi veritabani kurulusu EBSCO tarafindan taranmaya baslanmasi çok önemlidir.” dedi. Esengün sözlerine söyle devam etti: ”Dergimizde yer alan her makale uluslararasi akademik camiada ulasilabilir hale geldi. Bu durum dergimizin hem bilimsel kalitesini hem de prestijini artirmistir. Böylelikle üniversitemizin de adi, uluslararasi platformlarda duyulur hale gelmektedir.”
Türkçe’nin bilim dili haline gelmesinden memnun olduklarini dile getiren Esengün, “Dergimizin içeriginde Türkçe yayinlarin da olmasi ve EBSCO tarafindan taranmasi Türk dilinin uluslararasi alanda yer aldiginin bir göstergesidir.” diye konustu. 
Prof. Dr. Esengün, gelecek dönemlerdeki temel hedeflerinin Uluslararasi Sosyal Bilimler Veri Tabani olarak bilinen SSCI’da derginin indekslenmesinin saglanmasi oldugunu söyledi. EBSCO’da derginin taranmasini bu hedefin ön basamagi olarak niteledi.
Derginin yayin süreci hakkinda da bilgiler veren Prof. Dr. Esengün bu süreci su sekilde özetledi: “Gönderilen makaleler dergimizin editör ofisi tarafindan konusuna uygun olarak üç hakeme yönlendirilmektedir. Hakemlerden gelen raporlar dogrultusunda iki olumlu görüs olmasi durumunda makale yayina kabul edilmektedir.” Prof. Dr. Esengün, Türkiye’nin her yerinden akademisyen ve arastirmacilarin makalelerini dört nüsha halinde kendilerine ulastirabileceklerini dile getirdi ve dergide, KMÜ tarafindan düzenlenen ulusal ve uluslararasi sempozyumlara ait bildirilerin de özel sayi olarak yayinladiginin altini çizdi.
Prof. Dr. Kemal Esengün, derginin Haziran ve Aralik 2013 sayilarinin hazir oldugunu vurgulayarak, süreç olarak yaklasik bir yil önde olduklarina dikkat çekti; su an 25. sayisi çikacak olan dergide hem Türkçe hem Ingilizce yayinlarin bulundugunu sözlerine ekledi.
Prof. Dr. Kemal Esengün, tüm akademisyen ve arastirmacilardan KMÜ Sosyal ve Ekonomik Arastirmalar Dergisi’ne makale göndermelerini isteyerek sözlerini noktaladi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284