KMÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Kep Attı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) mezuniyet töreni gerçekleştirildi. KMÜ Konferans Salonunda düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Münir Oktay, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, üniversite personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“İnancımızı ve enerjimizi kaybetmezsek başaramayacağımız hiçbir iş yoktur”
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan yüksekokul birincisi Fatma Aktaş, “Sevgili arkadaşlar bugün bizim için çok farklı bir anlam taşıyor, yaşamımızın bir dönemini kapatıyor hayatımıza yeni bir sayfa açıyoruz. İnanıyorum ki okul hayatımızdaki özveriyi bundan sonraki hayatımızda da sergileyecek, ailelerimizin ve hocalarımızın yüzünü kara çıkarmayacağız. Onların her zaman gurur duyacakları evlatları ve öğrencileri olacağız. İnancımızı ve enerjimizi kaybetmezsek başaramayacağımız hiçbir iş yoktur.” dedi. Aktaş, “Şerefle bitirilmesi gereken bu hayat vazifesinde tek bir şeye ihtiyacımız vardır. Çalışmak, çalışmak, çalışmak” sözlerini hatırlattı ve eğitim hayatı boyunca emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına son verdi.  
“Ülkemizin yarınlarına güzellik katacağınıza inanıyoruz”
Fatma Aktaş’ın ardından kürsüye gelen Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya, mezuniyet törenine katılan herkese teşekkür ederek, “Bugün burada Yüksekokulumuzun yirmi sekizinci, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun ise beşinci mezunlarını vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Mevcut imkânlarımız, modern binalar ve dersliklerimiz, yirmi dokuz akademik personel ve bin 847 öğrencimizle yedi bölüm ve sekiz programda eğitim öğretim faaliyetlerimiz devam ediyor.” dedi. 
Prof. Dr. Abdullah Kaya, veliler ve öğrencilere hitap ederek sürdürdüğü konuşmasında şunları dile getirdi: “Değerli veliler, dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, emek verdiğiniz ve nice zorluklara katlanarak yetiştirdiğiniz gözbebekleriniz evlatlarınızı bize emanet ettiniz. Bizler de onların yarınlara hazırlanması noktasında imkanlar ölçüsünde elden gelenin en iyisini yapmaya çalışarak mesleklerinin gerektirdiği en güncel bilgi ve becerilerle mücehhez olarak onları buradan uğurlayacağız. Sevgili gençler, öğrenciliğinizin sona erdiği ve hayatın bir başka yönünün arifesinde olduğunuz şu günde bilmenizi isteriz ki bizlerin de en büyük sevinci sizleri yarının Türkiyesi’nin nitelikli insan gücüne katkı sağlayan, toplumumuzun değerlerine ve kültürüne sahip çıkan dirayetli bireyler olarak görmek olacaktır. Ülkemizin yarınlarına güzellik katacağınız ümidi ve inancıyla sizleri aramızdan uğurlarken değerli velilerimize, mesai arkadaşlarımıza, sayın rektörümüze teşekkürlerimi sunuyorum.”
“Her ne iş yaparsanız yapın işinizi en iyi şekilde yapın”
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ise böylesine güzel günde hep birlikte olmaktan KMÜ ailesi adına fazlasıyla memnun olduğunu belirterek, “Eğitim öğretimi, bilimsel araştırmalarıyla dünya standartlarını yakalamayı hedefleyen Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, nitelikli insan gücü yetiştirme, bulunduğu bölgenin ve ülkenin her türlü kalkınmasına katkı sağlama ve sorunlarına çözüm üretme misyonunu gerçekleştirmek için elinden geleni yapıyor. Üniversitemizin ilk kurulduğu yıllara nazaran Yüksekokulumuz şu anda Türkiye’nin en güzel eğitim yerlerinden bir tanesi haline geldi. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin yükselen bu başarı grafiğine katkı veren herkese, başta mesai arkadaşlarıma, öğrencilerimize ve onların ailelerine şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Gençlere seslenerek konuşmasına devam eden Prof. Dr. Sabri Gökmen, “Kıymetli gençler, her şeyin hızla değiştiği bu çağda meslekler de değişiyor. Bu nedenle yapmanız ve sahip olmanız gereken en önemli şey değişimdir. Mutlaka bu değişime ayak uydurmalısınız. Eğer o değişimi yakalamazsanız sıradanlaşır ve kaybolursunuz. İnancınız, kendinize olan özgüveniniz, hedefleriniz ve asla vazgeçmeden çok çalışmanız sayesinde büyük başarılara imza atacağınıza emin olabilirsiniz. Sizi önde kılacak, öne çıkaracak ve örnek kılacak en önemli şey işinizi güzel yapmanız ve güzel ahlak sahibi olmanızdır. Her ne iş yaparsanız yapın işinizi en iyi şekilde yapın.” şeklinde sözlerini tamamladı.
Diploma ve Kep Atma Töreni
Açılış konuşmaların ardından dereceye giren öğrenciler Fatma Aktaş, Ethem Yüksel ve Hıdır İdikurt’a diplomaları ve hediyeleri takdim edildi. Daha sonra okul birincisi Fatma Aktaş, isminin yazılı olduğu plakayı mezuniyet kütüğüne çaktı. Öğretim üyeleri tarafından tüm mezunlara diplomalarının verilmesiyle birlikte kep atma merasimine geçildi. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulundan mezun olan bine yakın öğrenci hep birlikte keplerini havaya fırlatarak mezuniyet coşkusunu yaşadı.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2016, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284