KMÜ, Uluslararası Dil Ve Edebiyat Kongresine Hazır

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ev sahipliğinde düzenlenecek olan I. Karaman Uluslararası Dil ve Edebiyat Kongresinin program kitapçığı yayımlandı.

KMÜ, Uluslararası Dil Ve Edebiyat Kongresine Hazır

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ve Türk Dil Kurumu tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan I. Karaman Uluslararası Dil ve Edebiyat Kongresi 07-09 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Türk dilinin başkenti Karaman'da düzenlenecek olan kongre, yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda bilim insanını, dilbilim ve edebiyat alanında çalışan araştırmacıları bir araya getirecek. Kongre süresince üniversitenin dört farklı salonunda eş zamanlı olarak bildiriler sunulacak. Üç gün boyunca 38 oturumun düzenleneceği kongrede 150 bilimsel sunum gerçekleştirilecek.

Kongre; Türk soylulara ve yabancılara Türkçe öğretimi, disiplinlerarası dil öğretim çalışmaları, çeviribilim ve çeviri eleştirisi, Doğu-Batı dilleri ve edebiyatları araştırmaları, karşılaştırmalı edebiyat gibi pek çok alanda dinleyenlere zengin bir bilgi şöleni sunacak.

Kongrenin açılışı 07 Kasım Çarşamba günü saat 10.00’da KMÜ Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda yapılacak. Açılış töreninde protokol konuşmalarının ardından davetli konuşmacılar Prof. Dr. Saim Sakaoğlu ve Prof. Dr. Kenan Demirayak tarafından açılış oturumu gerçekleştirilecek. Ardından kongre, bildiri sunumlarıyla devam edecek. Kongre ile ilgili ayrıntılı bilgiye //kmu.edu.tr/kudek/tr adresinden ulaşılabilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284