KMÜ Uluslararasi Diploma Eki Ödülü Aldi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) 2013 yilinda Avrupa Komisyonuna yaptigi basvurunun degerlendirilmesi sonucunda Diploma Eki Etiketi almaya hak kazanmisti.

 KMÜ Uluslararasi Diploma Eki Ödülü Aldi

Üniversitenin 15 Haziran 2013 tarihinde Türkiye Ulusal Ajansina yapmis oldugu Diploma Eki Etiketi (Diploma Supplement Label) basvurusu, Eylül ayinda Bologna uzmanlari tarafindan degerlendirilerek onaylanmis ve basvuru formlari nihai degerlendirme için Avrupa Komisyonuna gönderilmisti. KMÜ bu eki almaya hak kazanan Avrupa genelinde 90 üniversiteden biri, Türkiye’den basvuran 29 üniversiteden biri olmustu.

Bologna sürecinin önemli basamaklarindan birisi olan Uluslararasi Diploma Eki Etiketi belgesi, ögrencilerin diplomalarina ek olarak verilen tamamlayici nitelikte bir belge olup, uluslararasi akademik ve mesleki taninirligi destekleyen bir “mükemmellik” belgesidir.
KMÜ ödül alan 36 üniversite arasinda yer aldi
Avrupa Birligi Bakanligi, Avrupa Birligi Egitim ve gençlik programlari Merkezi baskanligi Türkiye Ulusal Ajansi tarafindan 17 Aralik günü, Ankara Bilkent Otel’de üniversitelere yönelik diploma eki ve etiketi ödül töreni düzenlendi.
Ödül töreni Türkiye Ulusal Ajansi Baskani Mesut Kamiloglu, Yüksekögretim Kurulu Baskani Prof. Dr. Yekta Saraç ve üniversite temsilcilerinin katilimiyla gerçeklesti. KMÜ’den ödül törenine Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Karatas ve Üniversite Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci katildi.
Törende KMÜ’ye Uluslararasi Diploma Eki Etiketi (Diploma Supplement Label) almaya hak kazanan basvuru sürecini titizlikle yapip bunu muazzam bir sekilde yapabilecegini kanitlayan 36 üniversiteden biri oldugu için ödül verildi. KMÜ adina ödülü Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Karatas aldi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284