KMÜ’de 2008’de 1 Profesör Vardi, 2011’de 10 Profesör Oldu

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi’nde 2008 yilinda sadece bir profesör görev yaparken, 2011 yilinda bu sayi 10’a yükseldi.

KMÜ’de 2008’de 1 Profesör Vardi, 2011’de 10 Profesör Oldu
Üç yil gibi kisa bir süre içerisinde profesör sayisinda oransal olarak bin kat artis oldugunu vurgulayan Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, “Üniversitelerin büyüklügü; egitim ve ögretimin kalitesiyle, ögretim üyelerinden kazandiklari kurum kültürü ve felsefesiyle ilgilidir. Bu donanimin saglanmasinda liderlik ve yol göstericilik nitelikleriyle hizmet veren profesörlerimizin sayilarinin her geçen gün artmasi, üniversitemizin gelisim göstergelerinden biridir” dedi.
“KMÜ olarak siradan degil, aranan bir üniversite olmak için çiktigimiz çileli ve kutlu yolda; farkli olmaya, deger olusturmaya, toplumsal bütünlesmeye ve topluma hizmet yarisini sürdürme gayretindeyiz. Akademisyenlerimize rehberlik yaparak rol modeli olan profesörlerimizin yaptigi her hizmet, üniversitemizin gelisimine katki saglamaktadir” açiklamasini yapan Rektör Gökmen, hedeflerinin gerçeklesmesinde profesörlerin hizmetlerinin çok önemli oldugunu belirtti.
KMÜ ile birlikte kurulan üniversitelerin bir kisminda kadrolu profesör bulunmadigini, olanlarda da bu sayinin bir elin parmaklarindan daha az oldugunu belirten Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen; “Basta profesörler olmak üzere, tüm ögretim üyeleri üniversiteye hizmetin Karaman halkina, bölgeye, ülkeye ve hepsinden de önemlisi Hakka hizmet oldugu bilinciyle çalismaktadirlar. Bu nedenle kendilerine sahsim ve üniversitem adina tesekkür ediyorum” dedi.
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi’ndeki profesörlerin isimleri ve görev yerleri:
Prof. Dr. Sabri Gökmen -Rektör - Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi
Prof. Dr. Kemal Esengün - Rektör Yrd ve Dekan - Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi
Prof. Dr. Mehmet Karatas - Rektör Yrd - Kamil Özdag Fen Fakültesi
Prof. Dr. Turan Karatas - Dekan - Edebiyat Fakültesi
Prof. Dr. Ahmet Yildirim - Dekan - Kamil Özdag Fen Fakültesi
Prof. Dr. Osman Çevik - Müdür - Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu
Prof. Dr. Ali Sahin - Müdür - Saglik Yüksekokulu
Prof. Dr. Mustafa Eravci - Müdür - Sosyal Bilimler Enstitüsü
Prof. Dr. Bahadir Akin - Rektör Yrd - Aksaray Üniversitesi 40/b görevlendirme
Prof. Dr. Ibrahim Yilmaz - Kamil Özdag Fen Fakültesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284