KMÜ'de 2016 Yılında 26 Akademisyen Ve Öğrenci Avrupa'ya Gitti

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Erasmus, Farabi ve Mevlana değişim programlarıyla çok sayıda öğrenci ve akademisyen, 2016 yılında yurt içi ve yurt dışından çeşitli üniversitelerde eğitim alma imkanı yakaladı.

KMÜ'de 2016 Yılında 26 Akademisyen Ve Öğrenci Avrupa'ya Gitti

Erasmus İle 17 Öğrenci ve 9 Akademisyen Avrupa’ya Gitti

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinden 2016 yılında 17 öğrenci ve 9 akademisyen Avrupa üniversitelerine giderken öğrencilerin 9’u öğrenim ve 8’i staj amacıyla, öğretim elemanlarının 5’i ders vermek, 4’ü de eğitim almak amacıyla Avrupa üniversitelerinde bulundu.

Avrupa’daki çeşitli üniversitelere giden KMÜ öğrencilerinden 8’i Portekiz, 6'sı Polonya, 2'si Hollanda ve 1’i Almanya üniversitelerini tercih ederken akademisyenlerin 4'ü Polonya, 2’si Çek Cumhuriyeti, 1'i Finlandiya, 1'i Hollanda, 1'i de Letonya üniversitelerini tercih etti.

Sekiz Öğrenci ve Akademisyen Mevlana Değişiminden Yararlandı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde 2016 yılında sekiz öğrenci ve akademisyen Mevlana Değişim Programından yararlandı. Mevlana ile KMÜ'den üç öğrenci Fas'a giderken Malezya'dan üç akademisyen, Kırgızistan ve Fas'tan da birer öğrenci KMÜ'ye geldi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Mevlana Değişim Programı kapsamında 2016 yılında iki üniversiteyle daha değişim anlaşması imzaladı. Kazakistan'dan Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Kazak-Türk Üniversitesi ve Arjantin'den Ulusal La Plata Üniversitesi ile işbirliği protokolü gerçekleştiren KMÜ’nün Mevlana Değişim Programı protokolü imzaladığı üniversite sayısı toplamda 11'e yükselmiş oldu.

Farabi Anlaşması Yapılan Üniversite Sayısı 68’e Ulaştı

KMÜ, Farabi Değişim Programı kapsamında 2015-2016 akademik yılı içerisinde 7 üniversite ile ilk kez protokol anlaşması ve 12 üniversite ile de yenileme anlaşması yaptı. Böylece KMÜ'nün protokol imzaladığı üniversite sayısı 68’e ulaştı.

Farabi Değişim Programı kapsamında 2016 yılı içinde 19 KMÜ öğrencisi altı ay ya da bir yıllığına anlaşmalı üniversitelere giderken diğer üniversitelerden de 3 öğrenci KMÜ’yü tercih etti.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2017, 18:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284