KMÜ’de 2016’dan Geriye Kalanlar

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) 2016 yılı yine önemli gelişmelere, sosyal ve kültürel etkinliklere, bilimsel başarılara, ödüllere ve şampiyonluklara sahne oldu.

KMÜ’de 2016’dan Geriye Kalanlar

Üniversitede geride bıraktığımız yıl pek çok organizasyon, kurs ve eğitim programı, konferans, panel, söyleşi, seminer, tiyatro, sinema, konser ve anma günü gerçekleşti.
Yenilik ve Gelişmeler
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, akademik teşvik sıralamasında Türk devlet üniversiteleri arasında ilk 20 içerisine girdi. TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığının (ARDEB) bilimsel proje destekleri performans sıralamasında da 88 üniversite içinde 11'inci sırada yer aldı.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, 2016 yılında KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) Dönem Başkanlığını yürüterek UNİKOP'a pek çok alanda ivme kazandırdı. KMÜ'nün öğrenci sayısı 2016 yılında 14 bin 500 kişiye ulaştı. Üniversitenin İnşaat Mühendisliği ve Sınıf Öğretmenliği programlarına ilk kez öğrenci alındı. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından KMÜ Sağlık Yüksekokulu yerine Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulması kararlaştırıldı. Üniversitede Merkezi Araştırma Laboratuvarı olarak Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİLTEM) kurulurken Enerji ve Ölçüm Ar-Ge Laboratuvarları da faaliyete geçti. Üniversite camii ibadete açıldı.
Bilimsel, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 2016 yılında yine önemli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Üniversitede öne çıkan belli başlı organizasyonlar; Uluslararası 4. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, İslam Mezhepleri Sempozyumu, Üçüncü Ulusal Gençlik Tartışmaları, İç Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Eğitimi, Karaman Türk Halk Müziği Korosu Yarım Kalan Mucizeler Konseri, Şairler Gençlerle Buluşuyor Projesi, 15 Temmuz Kahramanları Tecrübe Konuşuyor Projesi, Tahta Çanak ve Pijamalı Adamlar Tiyatro Oyunları, Çocuk Şenliği ve Engelliler Spor Şöleni olurken Vali Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İşadamı İhsan Duru, Tarihçi Ahmet Şimşirgil, Kişisel Gelişim Uzmanları Ahmet Şerif İzgören ve Kunter Kunt, Beden Dili Eğitmeni Riccon İlhan Doğan, İşadamı Ataman Özbay, Sağlıklı Yaşam Koçu Fırat Çakır, Milli Güreşçi Yaşar Doğu'nun oğlu Gazanfer Doğu, TV Programcısı Hasan Yıldız, Yazar Şair Sunay Akın, Araştırmacı Yazar Talha Uğurluel, Müzisyen Şair Bedirhan Gökçe üniversite öğrencileriyle buluşan isimlerden sadece birkaçını teşkil etti.
Eğitim ve Kurslar
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde 2016 yılında Personel Daire Başkanlığı tarafından üniversite çalışanlarına yönelik toplamda 77 saat hizmet içi eğitim ile aday memurlar için 75 saat temel eğitim seminerleri verildi.
KMÜ Sürekli Eğitim Merkezi tarafından ise Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, DGS Sayısal Hazırlık Kursu, Bilgisayar Bakım Onarım Kursu, Arapça Konuşma Kursu ve Tenis Kursu düzenlendi.
Bunların yanı sıra üniversitede Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi, İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu, Genel Sekreterlik, Bilgi İşlem, İdari ve Mali İşler, Sağlık Kültür ve Spor, Strateji Geliştirme Daire Başkanlıkları ile öğrenci toplulukları tarafından da çeşitli konularda eğitimler düzenlendi.
Tanıtım Faaliyetleri
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 2016 yılında çeşitli tanıtım organizasyonlarında yer almaya devam etti. Bişkek, İstanbul, Konya ve Afyonkarahisar eğitim fuarlarının yanı sıra Karaman Üniversite Tanıtım Günleri ile KMÜ Tanıtım Günleri, üniversite adaylarını KMÜ stantlarında bir araya getirdi.
Ödüller ve Başarılar
Rio Olimpiyatlarına geçtiğimiz yıl KMÜ'lü sporcular damga vurdu. Olimpiyatları Türkiye sekiz madalyayla kapatırken ülkemize bir altın ve iki bronz madalyayı KMÜ öğrencileri Taha Akgül, Soner Demirtaş ve Nur Tatar getirdi. Soner Demirtaş ayrıca Avrupa Şampiyonasında altın madalya, Nur Tatar da gümüş madalya kazandı.
KMÜ'lü Tuğçe Demiş, Üniversitelerarası Türkiye Karate Şampiyonasında üçüncü ve Almanya’da düzenlenen Uluslararası Karate Şampiyonasında birinci olurken KMÜ'lü Mustafa Göksel, Türkiye Atletizm Federasyonu 9. Aroma Akseki Dağ Koşusu yarışında Türkiye ikincisi, 15. Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonasında da Avrupa üçüncüsü oldu.
KMÜ Futsal Takımı Türkiye Şampiyonu olarak ülkemizi Avrupa’da temsil etme hakkı kazanırken Erkek Hokey Takımı, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Hokey Şampiyonasında birinci oldu. Ayrıca Futbol Takımı 1. Lig müsabakalarında birinci, Hentbol Takımı da üçüncü oldu. Bunun yanı sıra Türkiye Üniversitelerarası Muaythai Şampiyonasında Erkek Muaythai Takımı Türkiye ikinciliği elde etti. KMÜ Erkek Voleybol Takımı da Üniversitelerarası İkinci Lig Voleybol Müsabakalarında şampiyon olarak birinci lige yükseldi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284