KMÜ’de Bilim Kampi Etkinlikleri Basladi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi`nde (KMÜ) Gelecegin Mühendisleri Bilim Kampi etkinliklerinin açilisi yapildi.

KMÜ’de Bilim Kampi Etkinlikleri Basladi

Bilim kampinin açilis törenine KMÜ Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ahmet Yildirim, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Münir Oktay, Karaman Il Milli Egitim Müdür Vekili Asim Sultanoglu, Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi (PTTO) Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Savas Sönmezoglu, yüksekokul müdürleri, akademik ve idari personel ile Karaman’daki ortaögretim kurumlarinda egitim gören ögrenciler katildi. Prof. Dr. Ahmet Yildirim açilis töreninde yaptigi konusmasinda Bilim Kampi etkinlikleri süresince yapilacak olan aktivitelerden bahsederek, Mühendislik Fakültesi'nin imkan ve olanaklarini anlatti. Mühendislik Fakültesi'nin egitim olanaklarinin çok iyi düzeyde oldugunu belirten Prof. Dr. Yildirim, “Buradaki alacaginiz egitimlerde laboratuvarlardaki teknik ekipmanlari görmekle yetinmeyip, bu ekipmanlari kullanma imkanina sahip olacaksiniz” dedi.
Prof. Dr. Ahmet Yildirim, ögrencilerin genel itibariyle ismi daha çok bilinen, marka olmus üniversitelerde okumayi tercih ettiklerine dikkat çekerek, Anadolu’da yeni kurulan üniversitelerin Türkiye’deki köklü üniversitelerle yarisabilecek konumda oldugunu söyledi. Dekan Yildirim, yeni kurulan üniversitelerin genç kadrolariyla daha çok çalisip, daha iyi olmak için ugras verdiklerini belirterek, “Biz de üniversitemizin altyapisini en iyi sekilde olusturup ögrencilerimize kaliteli egitim vermenin ugrasindayiz. Fakültemizde bulunan laboratuvarlardan bazilari Türkiye’deki diger laboratuvarlar arasinda ilk üçe girebilecek düzeyde. Fakültemizi gezince bunun farkina varacaksiniz. Faydali ve güzel bir kamp dönemi geçirmenizi umut ediyorum” diye konustu.
Karaman Milli Egitim Müdür Vekili Asim Sultanoglu ise ögrencilerin sinavlarda aldiklari basari ve egitim kosullarina vurgu yaparak, “Ögrencilerin sinavlarda yapmis olduklari soru sayisi veya sinav basarisindan çok onlarin gelecege hazir hale getirilmesinin önemli oldugunu düsünüyorum. Çocuklarimizi ilgi ve yeteneklerine uygun alanlara yönlendirmek ve bu yöndeki projelerde görev almalarini saglamak onlari gelecege daha iyi hazirlayacaktir” dedi.
Il Milli Egitim Müdür Vekili Asim Sultanoglu ise, Karaman’da egitim gören ögrencilerin sadece Karaman ve Konya’daki akranlari ile degil, Türkiye’nin diger kentlerindeki ve dünyanin baskentlerindeki ögrencilerle rekabet edebilecek seviyeye gelmeleri gerektigini söyledi. Sultanoglu, “Bu mantikla yetistirilen ögrencilerimiz uluslararasi arenada daha basarili olacaklar. Düzenlenen bu projede ögrencilerimizin daha donanimli, daha kaliteli ve daha hayirli ögrenciler yetistirmek amaciyla yapilmis ve ögrencilerin bir adim öne geçmeyi ögrenecekleri bir çalisma olacak” seklinde konustu.
Doç. Dr. Savas Sönmezoglu da, Bilim Kampi etkinlikleri için 800 basvuru yapildigini dile getirerek, proje kapsaminda egitim verecek olan ekipteki hocalar ve egitim programi hakkinda bilgi verdi. Ögrencilerin mühendislik bilimine olan ilgilerini gelistirmek için bu etkinligi gerçeklestirdiklerini belirten Doç. Dr. Sönmezoglu, Bilim Kampi etkinliklerinin gelecek yillarda da devam edecegini söyleyerek, “Proje ile liselerde egitim gören ögrencilere deneyler ve bilimsel etkinliklerle proje üretmeyi, somut kavramlar üzerine düsünebilme becerisi kazandirmayi hedefledik. Bilime ve deneye deger veren tüm ögrencilere üniversite ve fakültemiz olarak elimizden gelen destegi verecegiz” ifadelerini kullandi.
Açilis konusmalarinin ardindan ögrenciler Bilim Kampi ekibini tanimak ve iyi bir iletisim kurarak egitimin daha faydali olmasini saglamak amaciyla çesitli aktiviteler gerçeklestirdiler. Ögrencilerin fakülte ve yerleske gezilerinin ardindan Bilim Kampinin ilk günü sona erdi.
9 Mayis’a kadar sürecek olan Bilim Kampi etkinlikleri kapsaminda Karaman’daki lise 2. ve 3. sinifa devam eden 40 ögrenciye bilim egitimi verilecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284