KMÜ’de Çocuk Oyunlari Egitimi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu, Egitsel Oyunlar ders etkinligi kapsaminda “Çocuk Oyunlari Günleri” düzenledi.

KMÜ’de Çocuk Oyunlari Egitimi
Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Karamanoglu Mehmetbey Konferans Salonunda 10 Nisan Çarsamba günü gerçeklestirilen etkinlige KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu ögretim elemanlari ile ögrencileri katildi.
“Çocuk Oyunlari Günleri” kapsaminda Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Egitimi ve Spor Ögretmenligi 3. sinif ögrencileri sözel ve poster sunumlarini katilimcilarla paylastilar.
Oturum baskani Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Tekin yaptigi konusmada; oyunun çocuk için önemli bir etken oldugunu belirterek, “Oyun çocugun sakli dünyasidir. Egitsel oyun faaliyetlerinin önemini vurgulamak için bu etkinligi gerçeklestirdik.” dedi.
Egitim kapsaminda su sözel sunumlar gerçeklestirildi: Oyunun spor gelisimi üzerine etkisi, Türkiye’deki çocuk oyunlari, dünyadaki çocuk oyunlari, çocuk oyunlarinin islevleri, çocuk oyunlarinin siniflandirilmasi, oyunun pisikomotor gelisimi üzerine etkisi, oyunun bilissel gelisim üzerine etkisi ve Türkiye’deki yedi cografi bölgeye ait çocuk oyunlari.
Ögrenciler, sözel sunumlarinda anlattiklari çocuk oyunlarini uygulamali olarak arkadaslarina göstererek çocukluk yillarina dönme imkâni buldular.
Oyunun dil gelisimi üzerine etkisi, çocuk ve oyun kuramlari, çocuk oyunlarindaki fiziki ortam, çocuk oyunlarindaki sosyo-kültürel ortam, çocuk oyunlarindaki teknolojik ortam, oyun ve duygusal yasanti konu basliklarindan olusan poster sunumlarla da zenginlesen egitime ögrenciler yogun ilgi gösterdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284