KMÜ’de Daire Başkanları Çalıştayının İkincisi Yapıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) daire başkanları çalıştayının ikincisi düzenlendi. Bir hafta önce UNİKOP bünyesindeki üniversitelerin ilk grup daire başkanlarını ağırlayan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, ikinci bir daire başkanları çalıştayına daha ev sahipliği yaptı.

KMÜ’de Daire Başkanları Çalıştayının İkincisi Yapıldı
KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) Dönem Başkanlığını yürüten Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin davetiyle UNİKOP Üniversitelerinin Bilgi İşlem, Kütüphane ve Dokümantasyon, Öğrenci İşleri ve Personel Daire Başkanları ile Hukuk Müşavirleri KMÜ’de bir araya geldi.
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan KMÜ Rektörü ve UNİKOP Dönem Başkanı Prof. Dr. Sabri Gökmen, tanışıp bir araya gelmenin önemine değinerek gerek birey gerek kurum gerekse ülke olarak hayatta bir takım zorluklar ve engellerle karşılaşılmasının doğal olduğunu belirtti ve bunların üstesinden gelmenin en önemli yolunun tanışların ve dostların sayısını artırmaktan geçtiğini söyledi.
“Eğer insanlara değer verirseniz onlar bunu asla unutmazlar”
Prof. Dr. Sabri Gökmen, Kuran’da geçen “Onlar işlerini istişare ile hallederler” ayetini naklederek “İstişare edersek işlerimiz bereketlenir. Biz üniversitemiz bünyesinde buna özen göstermeye dikkat ediyoruz. Evimizde, apartmanımızda ve şehrimizdeki insanlarla, hatta gezegenimizdeki tüm ülkelerle istişare yapabilmeliyiz. Çünkü bu, insanlara değer verdiğinizi gösterir. Eğer insanlara değer verirseniz onlar bunu asla unutmazlar. Değer vermek, ‘Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz’ demektir. Bu ülkedeki en büyük eksiklik maalesef kişiler ve kurumlar arasındaki diyalog ve işbirliği eksikliğidir.” dedi.
Rektör Gökmen, UNİKOP’un üniversiteler arasındaki paylaşımı güçlendirmek ve bu alandaki eksikliği gidermek amacıyla kurulduğunu ifade ederek “KOP İdaresi ve UNİKOP Üniversiteleri olarak tanışların sayısını artırmak, işleri kolay ve bereketli kılmak için böyle bir birliktelik oluşturduk. Bu hayra vesile olanlara teşekkür ediyor, bu toplantının gerek KOP İdaresi gerekse üniversitelerimize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde sözlerine son verdi.
“Birlik ruhu oluşturmak adına bir araya gelmeliyiz”
KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci ise UNİKOP kapsamında üniversitelerin şimdiye kadar önemli işler başardığını ancak Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Dönem Başkanlığında UNİKOP Üst Kurulu’nun onayıyla ilk kez yetki ve sorumluluk devri gerçekleşerek çalışmaların rektör yardımcıları, koordinatörler, genel sekreterler, daire başkanları, dekanlar, müdürler ve bölüm başkanları tarafından üstlenildiğini belirtti.
UNİKOP bünyesinde hem idari hem akademik anlamda işbirlikleri geliştirmek ve birlik ruhu oluşturmak için çalışmaların devam edeceğini söyleyen Genel Sekreter Tüfekci, “Hiçbir proje ortaya koymadan bile sırf birlik ruhu oluşturmak adına kesinlikle bir araya gelmeliyiz, karşılıklı fikir alışverişinde bulunmalıyız.” dedi.
Tüfekci, üniversitelerde idari birimlerin hizmet yürüten sorumluluk sahibi birimler olduğuna dikkat çekerek yönetmeliklerin sık sık değiştiğini, üniversiteler tarafından birçok alanda işlerin farklı farklı yürütüldüğünü dile getirdi. Mali konulardaki mevzuatların açık olmasına rağmen hizmet birimlerindeki mevzuatların daha tartışmalı olduğunu söyleyen Tüfekci, “Hizmet birimlerinin işi bu anlamda daha zor. Üstelik üniversiteler sürekli değişen, gelişen, yeniliğe açık kurumlar. Bu anlamda hizmet birimlerimiz güncel uygulamaları takip etmeli, sistemlerini hızla değiştirebilmeli, hep yeni şeyler üretmeli ve kendilerini sürekli geliştirmeliler.” diye konuştu.
UNİKOP bünyesinde yürütülen personel hareketliliğine de değinen Tüfekci, her ortamın ayrı bir havası bulunduğunu ve çalışanların farklı üniversitelerin havasını solumasının önemli olduğunu söyledi. Tüfekci, çalıştaylar sonucunda rapor hazırladıklarını ve bunları ilgili yerlere sunacaklarını ifade ederek bu alanda bir farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Rektörlük Toplantı Salonunda gerçekleştirilen açılışın ardından çalıştay, daire başkanlarının çalışma odalarında devam etti. Misafir üniversitelerin daire başkanları ve hukuk müşavirleri ev sahibi KMÜ’nün ilgili birimlerinin toplantı odalarında gün boyu çalışmalarını sürdürerek karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Çalıştay, Karaman’ın tarihi ve kültürel yerlerine düzenlenen gezi programı ile sona erdi.





 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284