KMÜ’de DGS’ye Girecekler Için Matematik Kursu

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Sürekli Egitim Merkezi (KMÜSEM) tarafindan üniversitedeki önlisans ögrencileri ve mezunlari için ‘DGS Sayisal Hazirlik (Matematik) Kursu’ açiliyor. Kursta Dikey Geçis Sinavinda (DGS) çikan sorular dikkate alinarak matematik temel bilgilerinin uygulamali olarak anlatildigi bir program uygulanacak.

 KMÜ’de DGS’ye Girecekler Için Matematik Kursu

Son Basvuru Tarihi 12 Aralik

Meslek yüksekokullari ögrencileri ve meslek yüksekokulu mezunlarinin kayit yaptirabilecegi kursa basvurular basladi. 12 Aralik Cuma günü mesai bitimine kadar sürecek olan basvurular iki farkli yerde yapilabilecek. KMÜ Kamil Özdag Fen Fakültesindeki derslere katilmak isteyenler kayit evraklarini KMÜ Rektörlük Binasi zemin katta Sürekli Egitim Merkezi görevlisine teslim edebilirken, Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulundaki derslere katilmak isteyenler ise kayit evraklarini Ögr. Gör. Fethullah Baldir'a teslim edebilecek.
13 Aralik 2014 ile 3 Mayis 2015 tarihleri arasinda düzenlenecek olan DGS Sayisal Hazirlik (Matematik) Kursu cumartesi günleri Kamil Özdag Fen Fakültesi D-103 nolu salonda verilirken, Pazar günleri ise Kazim Karabekir MYO 101 nolu salonda gerçeklestirilecek.
DGS Sayisal Hazirlik Kursu kapsaminda verilecek matematik egitiminin içerigi ise su sekilde olacak: Temel Kavramlar, Sayi Sistemleri, Bölünebilme, Obeb Okek, Rasyonel Sayilar, Siralama/Basit Esitsizlikler, Üslü Ifadeler, Köklü Ifadeler, Çarpanlara Ayirma, Oran/Oranti, Problemler, Kümeler, Islem, Modüler Aritmetik, Permütasyon Kombinasyon, Olasilik, Üçgen
Çokgen ve Dörtgenler, Çember ve Daire, Kati Cisimler, Dogrunun Analitigi, Sayisal Mantik.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284