KMÜ’de Dört Yeni Bölüm

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) bünyesinde açılan dört yeni programa daha öğrenci alınacak.

KMÜ’de Dört Yeni Bölüm

Üniversite Senatosunun teklifi ve Yükseköğretim Kurulunun kararı ile üniversite bünyesinde açılan yeni bölüm ve programlara alınacak öğrenci sayıları da belli olmaya devam ediyor. Son olarak üniversitenin dört yeni programına toplam 130 öğrenci alınması kararlaştırıldı.
KMÜ Edebiyat Fakültesi bünyesinde açılan İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümüne (İngilizce) 40, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Optisyenlik Programına 30, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Harita ve Kadastro Programına 30, Üretimde Kalite Kontrol Programına da 30 öğrenci alınacak.
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, “Üniversitemizin akademik gelişimine bağlı olarak yeni bölümler açmayı sürdürüyoruz. 2020-2021 Eğitim-Öğretim döneminde ilk kez öğrenci alınacak bölümlerimizin kontenjanları da belli olmaya devam ediyor. Son olarak yeni açılan dört farklı bölüm ve programımıza alacağımız öğrencilerimizle birlikte 130 yeni öğrenciyi daha KMÜ ailesine kazandırmış olacağız. Zor bir dönem geçirdiğimiz ve yükseköğretim kurumlarının bahar yarıyılını uzaktan eğitimle tamamlayacağı bu süreci en sağlıklı şekilde atlatarak yeni döneme hep birlikte güzel bir başlangıç yapmak en büyük temennimiz. Şimdiden yeni programların üniversitemiz, ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284