KMÜ’de Erasmus Bilgilendirme Toplantisi Yapildi

Erasmus Programi ile Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesine Letonya’dan iki ögrenci gelecek

KMÜ’de Erasmus Bilgilendirme Toplantisi Yapildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Erasmus Bilgilendirme Toplantisi yapildi. Mühendislik Fakültesi’nde gerçeklestirilen toplantiya Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Kemal Esengün, Erasmus Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ismail Güllü ve üniversitenin Erasmus birim koordinatörleri katildi.
Prof. Dr. Sabri Gökmen yaptigi açilis konusmasinda; sinirlarin kalktigi bir çagda yasandigini söyleyerek, üniversite olarak uluslararasilasmaya önem verdiklerini belirtti. Erasmus Programinin sadece ögrenci ve personel hareketliliginden ibaret olmadigini vurgulayan Gökmen, “Egitim programlarinin olusturulmasi, bilgi aglarinin kurulmasi ve bilimsel ziyaretler de Erasmus kapsaminda yer almaktadir.” diye konustu.
Erasmus Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ismail Güllü, Bilgilendirme Toplantisi’ni, gün geçtikçe büyüyen Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesine yeni katilan fakülte ve bölüm koordinatörleriyle tanismak ve geçtigimiz dönemleri degerlendirerek gelecek yilin yol haritasini çikarmak amaciyla düzenlediklerini söyledi.
Yrd. Doç.Dr. Ismail Güllü, Erasmus kapsaminda 2010’dan beri 35 ögrenci ve 18 akademisyenin diger üniversitelere gittiklerini belirtti. Önümüzdeki yil Ulusal Ajans tarafindan üniversiteye 33 ögrenci ve 22 personel olmak üzere toplam 55 kisilik kontenjan saglandigini bildirdi.
2013 bahar döneminde üniversitede bir ilk yasanacagini söyleyen Güllü, “Erasmus kapsaminda ilk defa üniversitemize ögrenci hareketliligi saglanacaktir. Letonya’dan gelecek iki ögrenci Saglik Yüksekokulumuzun Hemsirelik bölümünde Nisan-Haziran dönemlerinde staj yapacaktir. Bu hem Karaman’in hem de üniversitemizin tanitimi açisindan sevindiricidir. Bunu bir baslangiç olarak görüyoruz.” dedi.
Erasmus Bilgilendirme Toplantisi bölüm koordinatörlerinin soru ve önerilerini paylasmalariyla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284