KMÜ’de ‘Gelecegin Mühendisleri’ Bilim Kampi Basliyor

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Gelecegin Mühendisleri Bilim Kampi basliyor. TÜBITAK’in doga, bilim ve teknoloji konularinda farkindalik yaratmak amaciyla destekledigi 4004-Doga Egitimi ve Bilim Okullari çagrisi kapsaminda kabul edilen proje Karaman’in 10 farkli ortaögretim kurumundan 20 erkek ve 20 kiz ögrencinin katilimiyla gerçeklestirilecek.

KMÜ’de ‘Gelecegin Mühendisleri’ Bilim Kampi Basliyor

“40 Ögrenciye egitim verilecek”
KMÜ Mühendislik Fakültesinde 05–09 Mayis 2014 tarihleri arasinda gerçeklestirilecek proje kapsaminda Karaman’daki lise 2. ve 3. sinifa devam eden 40 ögrenciye bilim egitimi verilecek.
Bilim Kampinda ögrencilerin arastirmacilari model alarak mühendislik, bilim ve teknolojiye olan meraklarini arttirmak, yapilacak deneyler ile bilimden zevk almalarini saglamak ve farkli kurumlarda egitim gören ögrencilerin kaynasmasi amaçlaniyor.
KMÜ’lü ögretim elemanlari ve uzmanlarin egitmen ve rehber olarak görev alacagi proje kapsaminda ögrencilere, mühendislik bilimleri konusunda günlük uygulamalar ve teknolojik gelismeler tanitilacak.
Bes gün sürecek programin birinci gününde “Kendi Robotunu Kendin Yap”, “Web Sayfami Yapiyorum”, ikinci gününde “Kendi DNA’mi Görüyorum”, “Elmadan Cips Olur mu?”, üçüncü gününde “Günes Pilimi Kendim Yapiyorum”, “Nano Malzemeyi Görüyorum”, dördüncü gününde “Gelecegin Mühendis Adaylari Beton Döküyor”, “CNC Tezgâhinda Adimi Yaziyorum”, “Gelecegin Mühendisleri Ebru Sanati Yapiyor” gibi bilimsel etkinlikler yer alacak.
Proje süresince Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi ve Mühendislik Fakültesi bölümlerinin tanitimi yapilarak ar-ge laboratuvarlari, günes pili pilot tesisi ve sanayi fabrikalarinin gezilmesinin yaninda capoeira ve piknik gibi organizasyonlara da yer verilecek.
Program 2 Mayis Cuma günü saat 10.00’da açilis konusmalariyla baslayacak, 9 Mayis Cuma günü saat 17.30’da katilimcilara sertifika verilmesiyle son bulacak.
Bilim Kampi hakkinda ayrintili bilgiye //bilimkampi.kmu.edu.tr/ adresinden ulasilabiliyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284