KMÜ’de Gelecegin Yazarlari Ile Ünlü Yazar Biraraya Geldi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi’nde Sosyal Bilimler Lisesinin basvuru sahipligini yaptigi, MEVKA tarafindan desteklenen “Gelecegin Yazarlari Yetisiyor” adli proje kapsaminda, her ay farkli bir yazarla söylesinin yapildigi Kariyer Günleri etkinliklerinin üçüncüsü yapildi.

KMÜ’de Gelecegin Yazarlari Ile Ünlü Yazar Biraraya Geldi
Öykü, roman ve deneme yazari Rasim Özdenören’in konuk oldugu Kariyer Günleri söylesisine, Vali Yardimcisi Latif Memis, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, idari ve akademik personel ile çok sayida ögrenci katildi.
“Okuma ve Yazma” temel konusunda söylesi yapan ünlü yazar Özdenören, “Kan Otlari” baslikli yazisini Sosyal Bilimler Lisesi ögrencilerinden birine okutarak programina basladi. Metnin okunmasinin ardindan Özdenören, “bu metin bize ne söylüyor?” sorusunu yöneltti. Konuklardan bazilarinin yorum yapmalarinin ardindan Özdenören, bir katilimcinin okudugu Kur’an-i Kerim’deki “ikra” suresindeki “oku” emrinin, kâniatin gerçek anlamda okunmasi gerektigine yönelik oldugunu açikladi. Okumanin önemini vurgularken, kâinatin sirlarini arastiran ve “gerçek anlamda okuyan” Archimet, Copernicus, Einstein gibi fizikçilerin kuramlarini açiklayarak örnekler verdi.
Rasim Özdenören, okudugunu yazabilenlerin “yazar” olabildigini, ancak yazar olabilmek için de dis dünyayi iyi okuyabilmek gerektigini belirtti.
“Has bir yazar, hiçbir zaman kendine okullarda ögretilen kurallara sadik kalmaz. Has bir yazar, kendine has kurallarina göre yazar” diyen Özdenören, kendi yasamindan örnekler vererek yazma’nin asamalarinda dikkat edilmesi gereken konulara vurgular yapti. Rasim Özdenören, toplumsal hayat ile edebiyat arasindaki baglantilari da örneklerle açikladi. Bazi yazarlarin ne yazacagini bilerek yazmaya basladigini, bazilarinin ise yazmaya basladiktan sonra anlatacaklarini sekillendirdiklerini anlatti.
Hos sohbeti ile katilimcilara yazma sanatinin inceliklerini anlatan yazar Rasim Özdenören’in söylesi programinin sonunda, yazarin begenilen kitaplarini alan ögrenciler, yazarla birebir sohbet etme ve kitaplarini imzalatma sansini elde ettiler. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284