KMÜ’de “ Gençlik Ve Gelecek” Söylesisi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Genç Vizyon Ögrenci Toplulugu “Gençlik ve Gelecek” baslikli bir söylesi düzenledi.

KMÜ’de “ Gençlik Ve Gelecek” Söylesisi
Üniversitenin Karamanoglu Mehmetbey Salonu’nda gerçeklestirilen söylesiye gazeteci-yazar Ramazan Kayan konuk oldu. Söylesiyi KMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Karatas, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Osman Çevik ve çok sayida ögrenci takip etti.    
Ramazan Kayan söylesisinde ideal bir gençlik profilinin olusmasinda bazi kavramlarin önem kazandigini söyledi. Bu kavramlari da “Askinlik, arinmislik ve adanmislik” seklinde açikladi.
Bizi biz kilan en önemli degerlerden birinin askinlik oldugunu belirten Kayan, yasadigimiz dünyanin ötesinde bir âlemin varliginin unutulmamasi gerektigini söyledi. “Her sey bu hayattan ibaret degil, bu hayatla kendimizi sinirlamamaliyiz. Ölüm ötesi kazanimlari düsünmeliyiz.“ dedi.
Arinmislik konusunda düsüncelerini aktaran gazeteci-yazar Ramazan Kayan, Islam’in temel hedefinin insani arindirmak ve ahlaki durusu köklendirmek oldugunu kaydetti. Kayan, günümüz gençliginin en büyük sermayesinin ahlaki gücü olduguna dikkat çekti.
Ramazan Kayan, gençlerin mutlaka kendini adadigi bir degerinin olmasi gerektigini belirterek “Adanmadan adam olunmaz.” diye konustu. Herkesin hayatinda kendini adadigi bir kutsali oldugunu kaydeden Kayan, adanilan seylerin ulvi degerler noktasinda ortaya çikmasi gerektigini söyledi.
Kayan, gençligin nihilizme kurban gittiginden yakindi ve kendisinin de içinde bulundugu Mavi Marmara gemisinde yasananlari katilimcilarla paylasti. Kayan, Mavi Marmara gemisinde sehit olan 19 yasindaki Furkan Dogan’in erdemlerini anlatarak Furkan Dogan’in yasami üzerinden gençlere tavsiyelerde bulundu. “Bu olaydan sonra Furkan Dogan ideal gençligin simgesi haline gelmistir.” dedi. Kayan ve solonu dolduran gençler duygu dolu anlar yasayarak gözyaslarini tutamadilar.
Söylesinin sonunda Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Osman Çevik tarafindan Ramazan Kayan’a plaket takdim edildi. Yapilan çekilisle de KMÜ’lü ögrencilere kitap hediye edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284