KMÜ’de Horizon 2020 Ve Cost Egitimi Verildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi (KMÜ PTTO) ile Konya Teknokent tarafindan ‘Uluslararasi Isbirligi Günleri’ toplantisi düzenlendi. KMÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçeklestirilen egitime üniversite personeli ve ögrenciler katildi.

KMÜ’de Horizon 2020 Ve Cost Egitimi Verildi

Selçuk Teknoloji Transfer Ofisi Uluslararasi Proje Gelistirme Uzman Yardimcisi Nilgün Özdemir’in sunumunu yaptigi egitimde Horizon 2020 ve COST programlari hakkinda bilgi verildi.
Konusmasinin basinda proje hazirlama konusuna deginen Nilgün Özdemir “Projede öncelikle koordinatör mü, partner mi olarak yer almak istedigimize karar vermeliyiz. Tek konuya odakli kalmadan hareket etmeli, projemizi sekillendirmek adina daha önce yapilan projeleri arastirmaliyiz. Daha önce ulusal bir proje yürütmüs olmak uluslararasi proje hazirlamada isimizi bir hayli kolaylastirir.” dedi.
“Horizon 2020, gelecegin teknolojilerine yön vermeyi amaçlar”
Egitimin devaminda Horizon 2020 hakkinda bilgi veren Nilgün Özdemir, Avrupa’nin bilim ve teknoloji politikalarinin uyumlastirilmasi amaciyla olusturulan Horizon 2020 programinin 2014-2020 yillari arasini kapsadigini ve dünyanin en yüksek bütçeli sivil arastirma programi oldugunu söyledi. Özdemir, “Program, uluslararasi ortakliklar yolu ile gelecegin teknolojilerine yön verme amaciyla olusturulmustur. Ayrica Horizon 2020’nin yeni ürün teknolojileri gelistirmek, ar-ge çalismalarindaki riski düsürmek, rekabet disinda kalmamak ve taninirligi artirmak gibi pekçok faydasi vardir.” dedi.
Özdemir, Horizon 2020’nin Avrupa’nin arastirma ve teknoloji gelistirme kapasitesini güçlendirmek, üniversite-sanayi isbirligini tesvik etmek, AB politikalarina iliskin farkli alanlarda isbirligini gelistirmek amaciyla yürütüldügünü sözlerine ekledi.
‘Bilim ve Teknolojide Avrupa Isbirligi: COST’
COST programi hakkinda da bilgi veren Özdemir, “Açik adi Bilim ve Teknolojide Avrupa Isbirligi (European Cooperation in Science and Technology) olan COST’un misyonu, Avrupali arastirmacilar arasinda etkilesim ve isbirligini destekleyerek Avrupa’yi barisçil amaçlar için bilimsel ve teknik arastirmada güçlendirmektir.” dedi.
COST’un, ulusal kaynaklarla desteklenmis proje yürütücülerinin Avrupa düzeyinde olusturulmus aglara dâhil olmalarini saglamak ve Avrupa bilim insanlarinin ortak çalismalarini desteklemek amaciyla kurulmus bir organizasyon oldugunu belirten Özdemir, “COST aksiyonlarinin en temel özelligi sabit bir programin olmamasi ve istege bagli katilimda bulunulmasidir.” açiklamasinda bulundu.
Egitim, daha önce hazirlanan proje gösterimlerinin sunumu ve katilimcilarin sorularinin cevaplandirilmasinin ardindan sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284