KMÜ’de Hz. Peygamberin Evrensel Mesajı Konuşuldu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) İlim ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen kitap tahlili etkinliğinin ikincisi gerçekleştirildi. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinliğe üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.

KMÜ’de Hz. Peygamberin Evrensel Mesajı Konuşuldu
KMÜ İslami İlimler Fakültesi Araş. Gör. Mesut Can tarafından Yazar Prof. Dr. İbrahim Sarıçam’ın “Hz. Muhammed ve Evrensel Mesajı” isimli kitabının irdelendiği etkinlikte Araş. Gör. Can açılış konuşması yaparak şunları dile getirdi: “Çabanın azı çoğu olmaz, Allah katında da bu böyledir. Ameller niyetlere göredir. Niyetler halis olduktan sonra biz insanlara düşen elimizden geldiğince tebliğ edebilmektir. Yapmak istediğimiz şeyler için çaba gösterirsek Allah-u Teâlâ ecrini verir. Peygamber Efendimizi anmaktan çok anlamakta aynı ecri yerine getirir. Programın hazırlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.”
“Hz. Muhammed ve Evrensel Mesajı” isimli kitabın tam bir modern siyer olduğuna vurgu yapan ve siyer hakkında bilgiler veren Araş. Gör. Can, “Eserde, Peygamberliğin Mekke dönemi sonuna kadarki olayları kronolojik olarak verilmekle birlikte, Hz. Muhammed’in doğduğu bölgenin coğrafi, sosyo-kültürel, ekonomik ve dini durumu ele alınarak, o dönemin şartları hakkında bilgiler veriliyor. Kırk yıllık zaman zarfında Efendimizin hayatı çeşitli yönleriyle anlatılıyor. Yazar, kitabı hazırlarken Kuran’ı Kerim’den ve hadislerden faydalanmış. Ayrıca kitapta görsel malzemeye fazlasıyla yer verilmiş.” şeklinde konuştu.
Araş. Gör. Can sözlerine şöyle devam etti: “Hz. Peygamber’in tebliğinde en fazla dikkati çeken hususlardan birisi, mesajın yoğun bir değerler sistemi içermesi ve bu değerlerin evrensel niteliğe sahip olmasıdır. Vahiy sürecinde uygulama alanına konulan değerler bütün insanları kuşatan, çağdan çağa, ülkeden ülkeye değişmeyen, her coğrafyada, her toplumda ve her zaman geçerli olabilen, her ortamda davranış ve uygulamalara yansıtılabilen niteliktedir.”
Program Araş. Gör. Mesut Can’ın katılımcıların sorularını cevaplandırmasının ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284