KMÜ’de Idari Personele Hizmet Içi Egitim

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Strateji Gelistirme Daire Baskanligi tarafindan 2015 yili hizmet içi egitim plani çerçevesinde üniversitenin tasinir kayit ve kontrol yetkilileri ile maas islemlerinden sorumlu gerçeklestirme görevlilerine egitim verildi.

KMÜ’de Idari Personele Hizmet Içi Egitim

Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi Konferans Salonunda gerçeklestirilen ve iki gün süren egitim, KMÜ Strateji Gelistirme Daire Baskanligi Sube Müdürü Fatih Hakli tarafindan verildi.
Ilk günkü egitimde Kamu Harcama ve Muhasebe Bilisim Sisteminin (KBS) genel yapisi hakkinda katilimcilara bilgi veren Sube Müdürü Fatih Hakli, “KBS, ilk kullanima alindigi dönemlerde kisitli islem setiyle hizmet vermekte iken günümüzde Türk Kamu Mali Yönetiminin merkezine oturmus, mali islemlerin harcama birimleri ve muhasebe birimlerince elektronik ortamda takip edildigi, verilerin elektronik ortamda paylasildigi ve gelecekte e-imza uyumu ile birlikte zaman ve kaynak tasarrufunu da en üst seviyeye çikaracagi beklenen bir sistem haline gelmistir.” dedi.
KBS kapsaminda kamu personel ödemeleri uygulamalarina da yer veren Hakli, örnek çalismalar üzerinden interaktif bir sunum gerçeklestirdi. Egitimin ikinci gününde ise Hakli, Tasinir Kayit ve Yönetim Sistemi konusunda katilimcilara bilgi verdi. Egitim, dinleyenlerin sorularinin cevaplanmasi ve degerlendirmelerle sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284