KMÜ’de İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Öğrencileri Kep Attı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin (İİBF) mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Üniversitenin Kapalı Spor Salonunda düzenlenen törene Karaman Valisi Murat Koca, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcısı ve Fakülte Dekanı Prof. Dr. Osman Çevik, üniversite personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

KMÜ’de İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Öğrencileri Kep Attı
“Hayatınızda keşke’ler değil, iyiki’ler olsun”
Öğrencilerin geçiti ile başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Törenin açılış konuşmasını yapan fakülte birincisi Tevfik Karaşahin, ‘İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsen, ya nice okumaktır’ diyen Yunus Emre’nin düsturuyla hayata yön verilmesi gerektiğini vurgulayarak “Mader-i Mevlana diyarı, Türk dilinin başkenti Karaman’dan sizlere saygı ve sevgiler sunuyorum. Daha dün gibi geçen dört yılın sonunda hocalarımızın muazzam emekleriyle mezun oluyoruz. Hepimizin eğitim hayatı ömrümüzün sonuna kadar devam edecektir. Hangi işi yaparsak yapalım yaptığımız işi en iyi şekilde yapmaya çalışalım. Eğitim hayatım boyunca üzerimde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Konuşmasının sonunda mezun arkadaşlarına seslenen Karaşahin, “Güzel günler bizim olsun. Hayatınızda keşkeler değil iyikiler olsun, yolunuz ve bahtınız açık olsun.” diyerek sözlerini noktaladı.
“Sizin için yeni bir hayat başlıyor”
KMÜ Rektör Yardımcısı ve İİBF Dekanı Prof. Dr. Osman Çevik ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden bu dönem 1120 öğrencinin mezun olduğunu belirterek “Öğrencilerimizi mezun ederek ülkemizin hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşadığımız bu önemli günde bizimle birlikte olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Fakülte olarak mezunlarımızın bilimsel ve sosyal alanlarda en iyi şekilde yetişmelerinin yanında toplumun milli-manevi değerlerine ve kültürüne sahip çıkan, nitelikli, kendisine ve ülkesine faydalı, birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşayabilen birer insan olarak da yetiştirilmelerine önem veriyoruz. Bu konuda hem akademik hem de idari kadrolarımız elinden gelen gayreti göstermektedir.” dedi.
Konuşmasının devamında öğrenci velilerine seslenen Prof. Dr. Osman Çevik, “Kendilerini karşılıksız sevdiğiniz ve dört yıl önce bize emaneten gönderdiğiniz çocuklarınızı bugün ülkemize ve insanlığa faydalı birer insan olarak çalışmalarını arzu ederek uğurluyoruz. Çocuklarınızın mezuniyetini gördünüz, inşallah iyi bir iş ve iyi bir eş sahibi olmalarını da görürsünüz.” şeklinde konuştu.
Konuşmasının son bölümünde öğrencilere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Osman Çevik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Bundan sonraki hayatınızda yaptığınız işi en iyi şekilde yapın. Geleceğe sağlam basmak için geçmişinizi iyi bilin. Nereye gideceğinizi unutmamak için nereden geldiğinizi unutmayın. Çevrenizdeki insanlara karşı cömert, yardımsever, şefkatli, merhametli, kusurları araştırmayan, mütevazi ve alçak gönüllü olun. Hayatınız boyunca hep yaratılanı yaratandan ötürü hoş görerek iyi insan olmaya çalışın. Fakültemizi başarıyla bitirmenizden dolayı sizleri tebrik ediyorum. Unutmayın ki her bitiş bir başlangıçtır. Sizin için yeni bir hayat başlıyor. Sizlere bu günden itibaren başarılı, mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum.”
“Niyetiniz halis, gayretleriniz üst seviyelerde olsun”
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ise KMÜ’nün çok genç ve çiçeği burnunda bir üniversite olmasına rağmen kurulduğu günden bu yana çok önemli başarılara imza attığını belirterek, “Üniversitemiz akademik teşvik ödüllerinde 100’ün üzerinde devlet üniversitesi içerisinde 17’nci sırada yer almıştır. Üniversitemizin kuruluşundan bugüne yükselen değerine katkı veren kişi ve kurumlara şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Rektör Sabri Gökmen “Öğrenci kardeşlerimizin başarılarını kutlamak ve onların sevinçlerine ortak olmak için burada toplandık. Kutlanacak bir durum varsa elbette ki katkı verenler de var demektir.” diyerek konuşmasına şöyle devam etti: “Çok değerli anneler ve babalar, evlatlarınızın bugünlere gelmelerinde en büyük pay şüphesiz ki sizindir. Dünyaya geldikleri andan itibaren hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan yetiştirdiğiniz evlatlarınızın mezuniyet sevincini yaşıyorsunuz. KMÜ ailesi adına yürekten hepinizi kutluyor, öğrencilerimizin alacağı diplomaların kendileri ve aileleri için hayırlı olmasını diliyorum. KMÜ’ye güvenerek evlatlarınızı bizlere emanet ettiniz. Biz de evlatlarınızı daha donanımlı, daha birikimli, öz güveni daha yüksek bireyler olarak sizlere geri vermenin gururunu yaşıyoruz. Sevgili öğrenciler ne olursa olsun, işinizi en iyi şekilde yapmaya gayret gösterin. Hangi mesleği icra ettiğiniz önemli değil ama mesleğinizi yapış şekliniz çok önemlidir. Niyetiniz halis gayretleriniz üst seviyelerde olsun.”
Plaket ve Kep Atma Töreni
Açılış konuşmalarının ardından Karaman Valisi Murat Koca, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ve İİBF Dekanı Prof. Dr. Osman Çevik tarafından fakültede dereceye giren öğrenciler Tevfik Karaşahin, Eliza Şire ve Reyhan Candan’a ödülleri verildi. Daha sonra okul birincisi Tevfik Karaşahin, isminin yazılı olduğu plakayı mezuniyet kütüğüne çaktı.
Diplomalarının dağıtılmasının ardından öğrenciler hep birlikte keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevinci yaşadı.








 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284