KMÜ’de İmaj Ve Kariyer Konuşuldu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Fikri Gelişim Öğrenci Topluluğu tarafından ‘İmaj ve Kariyer’ konulu konferans düzenlendi.

KMÜ’de İmaj Ve Kariyer Konuşuldu

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansa konuşmacı olarak katılan Kişisel Gelişim ve İmaj Danışmanı Şira Yıldız Asan kişisel imajın hayata kariyere olan etkilerini anlattı. Herkesin kendi yaşamının mimarı olduğunu söyleyen Asan, “Kişiler kendi tercihleriyle yaşar, seçimleriniz çok önemli. Üniversitede hangi bölüm okursanız okuyun dışarıda sizi bir hayat bekliyor. Doğru hedefler belirleyip doğru adımlarla ilerlemelisiniz. Hedefiniz imajınızla uyumlu olmalı. Kişisel imaj karşı tarafın sizi nasıl algıladığıdır. Herkesin kendine has bir tavrı, tarzı ve kişisel imajı olmalıdır. Karşı taraftaki kişi 8 saniye içerisinde sizin hakkınızda fikir sahibi olur. Ses tonu, mimik, beden dili, göz kontağı kurma, konuşma bunların hepsi bir bütündür ve karşı tarafa fikir verir. Algı yönetimini kendiniz yapmalısınız. Okul, iş ve özel hayatınızda algıyı siz yönetirseniz başarılı ve mutlu olursunuz. Kişisel imaj sizin imzanızdır unutmayın” şeklinde konuştu.

Asan, “Kendinize inanırsanız çok işler başarırsınız, yaratıcı ve cesur olun. Kendinize saygı duyun ve özgüveniniz yüksek olsun. Beden dilinizi doğru kullanın, kıyafetlerinize özen gösterin ve vücut şeklinize uygun giyinin” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284