KMÜ’de Kamu İhale Mevzuatı Anlatıldı

KMÜ’DE UNİKOP ÜNİVERSİTELERİNE YÖNELİK KAMU İHALE MEVZUATI EĞİTİMİ

KMÜ’de Kamu İhale Mevzuatı Anlatıldı
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) KOP Üniversiteler Birliği (UNİKOP) Dönem Başkanlığı çalışmaları kapsamında 02-03-04 Mayıs tarihlerinde “Kamu İhale Mevzuatı” eğitimi düzenlendi.
Kamu İhale Kurumu ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen eğitime UNİKOP bünyesindeki üniversitelerin daire başkanları, müdürler, bütçe ve satın alma personeli başta olmak üzere çok sayıda üniversite çalışanı katıldı.
Eğitimin açılış konuşmasını yapan KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, 2016 yılı itibariyle UNİKOP Dönem Başkanlığını yürütmekte olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin bu kapsamda gerçekleştirdiği çalışmalara destek veren UNİKOP üniversitelerine ve KOP İdaresine teşekkür etti. Tüfekci, 2007 yılında kurulan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin ilk başlarda ihale mevzuatını bilen personel konusunda sıkıntılar yaşadığını dile getirerek “Mali mevzuatlar sürekli değişiyor ve istişare gerektiriyor. Biz de sekiz üniversite birlik oluşturup eğitimler düzenlemeye karar verdik. Eğitimin başarılı olmasını diliyor, Kamu İhale Kurumuna ve eğitmenlerimize de teşekkür ediyorum.” dedi.
KMÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından organize edilen Kamu İhale Mevzuatı eğitiminin ilk gününde Kamu İhale Uzmanı Mustafa Kemal Durak, 4734 ve 4735 sayılı kanunların ortak hükümleri ile şikâyet ve itirazen şikâyet başvuruları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. İkinci gün ise Kamu İhale Uzmanı Kadir Çağlar Çetintaş, hizmet ve mal alım uygulamaları mevzuatlarını anlattı. Eğitimin son gününde de Uzmanlar Mustafa Kemal Durak ve Kadir Çağlar Çetintaş, yapım işleri uygulamaları hakkında dikkat edilmesi gereken konuları paylaştı.
Katılım belgelerinin verilmesi ve plaket takdiminin ardından eğitim sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2016, 16:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284