KMÜ’de Kariyer Günleri Konferansi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) ‘Hayat Yolunda Adim Adim Basari ve Kariyer Günleri’ konulu konferans düzenlendi. KMÜ Genç Girisimciler ve Gençlik Inisiyatifi Ögrenci Topluluklari ile ISKUR isbirliginde düzenlenen konferansa KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi (IIBF) Dekani Prof. Dr. Osman Çevik, Karaman il protokolü, akademisyenler ve çok sayida ögrenci katildi.

 KMÜ’de Kariyer Günleri Konferansi

Dogru Ise Dogru Insan

Karamanoglu Mehmetbey Konferans Salonunda düzenlenen konferansin açilis konusmasini yapan ISKUR Is ve Meslek Danismani Halil Bozkurt ISKUR’un kurulus ve gelisim asamalari ile çalisma alanlarindan bahsetti. Bozkurt, ISKUR’un issizlikle mücadele ve dogru ise dogru insan sevk etme amacinda oldugunu belirterek, “Kurum olarak kisilerin özellikleri ile mesleklerinin gerektirdigi nitelik ve sartlari karsilastirarak onlari kendilerine uygun mesleklere yerlestirmek amacindayiz.” dedi.
Artik Herkesin Bir Danismani Var
ISKUR olarak okullarda seminer yönlendirme çalismalari, bireysel danismanlik görüsmeleri, meslekler ve egitim yerleri ile ilgili arastirmalar yaptiklarini ifade eden Bozkurt, “Türkiye’de su anda dört bin kisi is ve meslek danismani olarak görev yapmakta. Bu arkadaslarimiz is, kariyer, meslek danismanligi konularinda hizmet vermekteler.” seklinde konustu.
“Basari, hedefe ulasma sanatidir”
Karaman Süperpak Müdürü Çagatay Yolkolu ise basarinin kendiliginden geldigini söyleyerek, “Basari bir hedefe ulasma sanatidir.” dedi. Egitimin insan hayatindaki etkisinden bahseden Yolkolu, egitimin hayatin her alaninda var olan bir kavram oldugunu belirterek, “Uygulamali egitim teorik egitimden bir adim önde. Üniversitedeki bos zamanlarinizi degerlendirin. Okulda ögrendiginiz bilgileri alana çikip gerek staj yaparak gerekse çalisarak uygulamaya dökün.” diye konustu.
“Hayatta hep en kisa yoldan gidin”
Çagatay Yolkolu gençlere tavsiyelerde bulunarak, “Kariyer yapacaksiniz basarili olmaniz gerekiyor. Bunun için de sektörünüzle ilgili iyi bir arsiviniz olmasi lazim. Meslek fuarlarini kesinlikle takip edin. Çünkü bu toplantilar vasitasiyla birbirinizi tanima firsati nasil buluyorsaniz fuarlar araciligiyla da sektörün önde gelen isimleriyle tanisma firsati bulacaksiniz.” dedi.
Diyalog ve iletisimin is hayatinda çok büyük önem tasidigina dikkat çeken Yolkolu, gençlere basarili bir yönetici olmalari için makamlarina uygun davranmalari ve stresle savasmayi bilmeleri gerektigini söyledi. Gençligin bosa geçirilmeyecek kadar kiymetli olduguna deginen Yolkolu, “Genç yaslarda hayata atilin. Bosa zaman harcamayin. Hayatiniz boyunca karsiniza çikacak firsatlari kaçirmayin ve hayatta hep kisa yoldan gidin.” seklinde konustu.
Çagatay Yolkolu, gençlerle 35 yillik kariyer süreciyle ilgili tecrübelerini paylasti ve gençlerin sorularini yanitladi.
“Insan zor duruma düstügünde aradigi tek sey gerçek bir dosttur”
Programda söz alan KMÜ Rektörü Sabri Gökmen de “Hayatta bazen insanlarin basina hiç beklemedigi sorunlar gelebilir ve bu durumlarda insanlar çaresizlik içine düsebilirler. Bence insanin böyle bir durumla karsilastiginda ihtiyaci olan tek sey gerçek bir dosttur. Çünkü gerçek dostlar ancak böyle günlerde belli olur ve insana sadece onlar yardimci olabilir.” dedi.
Çagatay Yolkolu’na plaket takdim edilmesiyle birlikte konferans sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284