KMÜ’de “Kariyer Imkanlari” Konferansi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) “Kamuda Kariyer Imkanlari” konulu konferans düzenlendi. Genç Girisimciler Ögrenci Toplulugu tarafindan düzenlenen ve sunumunu Ticaret ve Sanayi Uzmani Saim Atik’in yaptigi konferansa akademik ve idari personel ile çok sayida ögrenci katildi.

KMÜ’de “Kariyer Imkanlari” Konferansi

“Aradigini bilmeyen, buldugunu anlayamaz”
Kamu kurumlarinda kariyer plani olan ögrencilere bilgi veren Saim Atik ‘5 yil sonra nerdeyim, 10 yil sonra nerede olacagim’ sorusunu mutlaka kendilerine sormalarini ve ortaya çikan hedef dogrultusunda çalismalarini tavsiye etti. Basarli olmayi, bir hedef belirleyerek bu hedef dogrultusunda çalismaya baglayan Atik “Aradigini bilmeyen, buldugunu anlayamaz” dedi.
“Kariyer planlamasi, hayatinizin planidir”
Kariyer planlamasinin çok önemli oldugunu ve seçilen meslegin insanin 40 yilina etki edecegini ifade eden Atik, “Kariyer planlamasi, hayatinizin planidir.” dedi.
Atik, kamuda kariyer meslek olarak bilinen A grubu kadrolar için Yabanci Dil Sinavinin önemine dikkat çekerek, KPSS’de 124 puan türü oldugunu ve bu puanlarin 91 tanesinin hesaplanabilmesi için Yabanci Dil Sinavina girme sartinin arandigini belirtti.
Konferans, Saim Atik’e plaket sunulmasinin ardindan sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284