KMÜ’de Kariyer Söylesisi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Duyarli Gençlik, Gençlik Merkezim ve Türkiye Gençlik Ögrenci Topluluklari isbirliginde kariyer söylesisi düzenlendi.

KMÜ’de Kariyer Söylesisi

Sahipkiran Stratejik Arastirmalar Merkezi (SASAM) temsilcileri Süleyman Erdem, Cesurhan Tas ve Mesut Emre Karaköse’nin ögrencilerle bulustugu söylesiye KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, davetliler, üniversite personeli ve ögrenciler katildi.Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi Konferans Salonunda düzenlenen söylesinin açilis konusmasini KMÜ Ögrenci Topluluklari Temsilcisi Mehmet Alp yapti. Alp, topluluklar olarak gerçeklestirdikleri projeler hakkinda bilgi vererek söylesinin düzenlenmesinde emegi geçenlere tesekkür etti.
“Gençlik yillarindan itibaren hayatinizi planlamalisiniz”
Mehmet Alp’in ardindan SASAM Genel Sekreteri Mesut Emre Karaköse söz alarak gençlere kariyer planlamasi konusunda tavsiyelerde bulundu. Karaköse, kariyerin profesyonel hayatimizin bütününü olusturdugunu belirterek, “Planlama ise bu süreci kendi yeteneklerimiz dogrultusunda yönlendirmektir. Planlama konusunda millet olarak çok basarili oldugumuz söylenemez. Gençlik yillarimizdan itibaren hayatimizi planlamaya baslamaliyiz.” dedi.
Hayatin insanlar için sürprizlerle dolu oldugunu ve bu yüzden plan yaparken esnek davranmamiz gerektigini hatirlatan Karaköse konusmasini söyle sürdürdü: “Planlama her birey için farklilik gösterir, çünkü genel geçer bir plan yoktur. Bireyler kendilerinin eksi ve artilarini bilerek bunun üzerinden planlama yapmali. Kendimizi tanimadan, ne istedigimizi bilmeden hareket etmek yanlis bir davranis olur. Kariyer planlamasi konusunda uzun vadeli planlar yapmamiz gerekir, çünkü biran önce ise gireyim diyerek hareket etmek basimiza daha büyük sorunlar açabilir. Sadece planlama yapmak yetmiyor elbette. Bunun yani sira çagi yakalamali ve degisime açik olmalisiniz. Bilgi, beceri ve deneyimlerinizi staj yoluyla arttirmalisiniz.”
“En sevdiginiz sarkiyi dinler gibi bir is seçin ve böyle bir iste çalisin”
Mesut Emre Karaköse’nin ardindan söz alan SASAM Baskan Yardimcisi Cesurhan Tas ise toplum olarak gelecegi öngörme ve buna göre adim atma aliskanligimiz olmadigi konusunda özelestiri yaparak insan kisiliginin üç yasindan itibaren sekillenmeye basladigini ve Batililar gibi hayatimizi, hayatimizin basinda planlamamiz gerektigini vurguladi.
Cesurhan Tas ögrencilere sevmedikleri isi kesinlikle yapmamalari gerektigini söyleyerek, “Sevmediginiz is daha sonraki yillarda özgeçmisinizde yer alacak ve bundan sonra basvuracaginiz bütün islerde isverenin tercihini etkileyecektir. Sevmediginiz iste çok iyi paralar kazansaniz dahi mutlu olamazsiniz. En çok sevdiginiz sarkiyi dinler gibi, en çok sevdiginiz kitabi okur gibi isinizi seçin ve böyle bir iste çalisin. Çünkü yaptiginiz isler iz birakmali. Arkanizdan sizi hatirlatacak islere imza atmalisiniz.” seklinde konustu.
“Güçlü bir Türkiye, yetismis bireylerin omuzlarinda gelisir”
SASAM Baskani Süleyman Erdem de konusmasinda gençlere yönelik tavsiyelerini siralayarak, “Ufkunuzu genis tutun ve yabanci dilinizi gelistirin. Kiymetli zamaninizi bosa harcamayin ve kendinize de ülkemize de yazik etmeyin.” dedi.
Gençlerin severek yapmadiklari isten dolayi sadece kendilerinin degil, toplumun da zarar gördügünü dile getiren Erdem, toplumun mutlu olmasi için gençlerin de mutlu olmasi gerektiginin altini çizerek, “Sadece kendiniz için degil, topluma da faydali olma amaciyla yola çikarsaniz siz de mutlu olursunuz, toplum da daha iyi yerlere gelir. Ayrica mazeret aramak yerine sisteme ayak uydurarak basarili olmaya çalismalisiniz. Güçlü bir Türkiye, yetismis bireylerin omuzlarinda gelisir. Sinirli sayida insanin degil, milletin topyekûn gayreti ile basari mümkün olur. Biz de bu idealin geregi olarak sizin karsinizdayiz.” diye konustu.
Ögrencilerin sorularinin cevaplandirilmasinin ardindan plaket takdimi ile söylesi sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284