KMÜ’de Kariyeri Uçusa Geçirmenin Püf Noktalari

THY Bölge Müdürü KMÜ’de Kariyeri Uçusa Geçirmenin Yollarini Anlatti

 KMÜ’de Kariyeri Uçusa Geçirmenin Püf Noktalari

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) THY Antalya Bölge Müdürü Ömer Durna’yi agirladi. ‘Kariyer Uçusu’ isimli konferansini vermek üzere üniversiteye gelen Ömer Durna, konferans öncesinde Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen’i makaminda ziyaret etti.

KMÜ Genç Girisimciler Ögrenci Toplulugu tarafindan düzenlenen ve Saglik Kültür ve Spor Dairesi Konferans Salonunda gerçeklestirilen etkinlige, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in yani sira çok sayida ögrenci katildi.
“Bizleri hayati gösteren bir simülatör gibi düsünün”
THY’ye 1995 yilinda bir ilan ile basladigini belirten Ömer Durna, “Meslekte 29 yilimi tamamladim. Hem alayli hem mektepliyim. Bu is benim çocukluk hayalimdi. Ben hayalime ulastim. Sizler de bizleri simülatör gibi kabul edin; hayatin ve tecrübelerin gösterildigi bir simülatör.” dedi.
“Hedef belirlerken kisilik özelliklerinizi göz önünde bulundurun”
Basarmak için hedef ve amacin önemine deginen Durna, “Hukuk fakültesi okumak amaçtir, hukuk okuyup çok iyi bir savci olacagim demek hedeftir. Hedeflerinizi dogru belirleyin, hedef belirlerken kisiliginizi, kendi özelliklerinizi göz önünde bulundurun.” dedi. Hirs ile azmin de farkli olduguna deginen Durna, “Azim, hedeften sasmadan ilerlemektir. Zaman zaman türbülansa girip bosluga düsebilirsiniz. Uçak türbülansa girince yoluna devam etmekten vaz mi geçiyor? Sürati degistiriyor, rotayi degistiriyor, varacagi yere yine variyor.” seklinde konustu.
“Basarinin sirri kasamizda olan degil, kalbimizde ve kafamizda olandir”
Hedef ve amaçtan sonra bunlari gerçeklestirmek için motivasyonun önemine deginen Durna “Iç motivasyon kendinizin ne olmak ve nerde olmak istediginizdir; harekete geçirir. Dis motivasyon ise sabun köpügü gibidir, kaygan ve degiskendir. Yanlis bir tercih bir yilinizi alir, yanlis bir egitim dört yilinizi, yanlis meslek seçimi yirmi, otuz yilinizi kaybettirir. Bu sebeple aslolan iç motivasyondur. Basarinin sirri kasamizda olan degil, kalbimizde ve kafamizda olandir.” diye konustu.
Basarinin sirri: 3 Ö kurali
Kariyeri uçusa geçirmenin yollarini anlatan Durna, “3 Ö ile basarmak mümkün. Bunlar özsaygi, özsevgi, özgüven. Sayginizi korudugunuz, isinizi sevdiginiz ve zorluklar karsisinda özgüveninizi kaybetmediginiz zaman her isin üstesinden gelirsiniz.” dedi.
Durna, yaptigi isi önemseyen insanlarin evlerinde de islerinde de hem basarili hem de mutlu olacagini söyleyerek yöneticilerin çalisanlarina bulunduklari yerin ve yaptiklari isin çok önemli oldugunu hissettirmeleri gerektigini vurguladi. Yaptigi ise inanan ve sahiplenen insanlarin, bakis açilarinda da farklilik görüldügünü anlatan Durna, farkli bakis açisiyla ilgili söyle örnek verdi: "Bir gemi atölyesinde ustaya sorarlar, 'Ne is yapiyorsun?’ Usta cevap verir, 'Su gemilere çivi çakiyorum'. Diger bir ustaya ayni soruyu sorduklarinda ise usta, 'Su denizlerde yillarca durup da batmayan gemiler var ya iste onlari yapiyorum' der.”
“Sosyal agdaki paylasimlariniza dikkat edin”
Iletisimin hayatin her safhasinda önemli bir yere sahip oldugunu ve tüm kanallarin açik olmasi gerektigini ifade eden Durna, “Asla iletisim kanallarinizi kapatmayin. Ancak iletisim kurarken nitelikli iletisim kurun. Sosyal medyada çerçeveyi tasirmadan sohbet edin, paylasim yapin. Yarin is görüsmelerinizde sosyal paylasimlariniz önünüze çikar.” seklinde konustu.
“IQ ise aldirir, EQ terfi ettirir”
Kariyeri harekete geçirecek ip uçlari veren Durna “IQ yani bilissel ve matematiksel zeka yüzde 25, EQ duygusal ve psikolojik zeka yüzde 75 daha önemli. IQ ise aldirir, EQ terfi ettirir.” dedi.

Etkinlikte kura ile bir ögrenciye uçak bileti, bir ögrenciye de uçak maketi hediye edildi. Rektör Gökmen’in Durna’ya plaketini takdim etmesi ve hep birlikte kagit uçak uçurulmasi ile konferans sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284