KMÜ’de Kurumsallasma Ve Iç Kontrol Anlatildi

Erkan Karaarslan: “KMÜ Türkiye’de Iç Kontrol Konusunda Yapabileceklerinin En Iyisini Yapmistir”

 KMÜ’de Kurumsallasma Ve Iç Kontrol Anlatildi

 

 
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Strateji Gelistirme Daire Baskanligi tarafindan “Kurumsallasma ve Iç Kontrol Standartlarina Uyum” konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa Eski Muhasebat Baskontrolörü Erkan Karaarslan konusmaci olarak katildi.
Üniversitenin Karamanoglu Mehmetbey Konferans Salonunda 6 Mayis 2013 Pazartesi günü saat 14.00’te düzenlenen konferansa KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Kemal Esengün ve Prof. Dr Ahmet Yildirim ile akademik ve idari personel katildi.
Konferansin açilis konusmasini yapan Prof. Dr. Kemal Esengün, üniversitenin çalisanlarinin gençlerden olusmasinin verimliliklerini olumlu yönde etkiledigini söyledi. Prof. Dr. Esengün, yaptiklari hizmetlerde topluma karsi da sorumluluk tasidiklarini sözlerine ekledi.
Eski Muhasebat Baskontrolörü Erkan Karaarslan yaptigi konusmada kurumlarin iyi yönetilip yönetilmediginin iç kontrol mekanizmasiyla ilgili oldugunu ifade etti. Iç kontrol mekanizmasinin saglikli islemesini saglayan 79 adet kuralinin oldugunu dile getiren Karaarslan, “Iç kontrolde önemli olan husus is tanimlarinin dogru bir sekilde yapilmasidir.” dedi.
Erkan Karaarslan konusmasinda kurumsallasmanin önemine deginerek kisilere bagli iç kontrol sistemlerinden vazgeçilmesi gerektigini belirtti ve  “Kisilerin etkilerinin minimize edildigi bir sistem olusturulmali.” seklinde konustu.
Karaarslan son zamanlarda gündemde olan kamuda performans göstergelerine göre istihdam saglanmasina da degindi. Performansin ölçüt alinacagi bir sistemin kamuda uygulanmasi halinde devlet memurlugunu garanti olarak gören anlayisin ortadan kalkacagini ifade etti.
Erkan Karaarslan kurumsallasma ve iç kontrolle ilgili son on yilda mevzuatta 1500’e yakin kanun yayinlandigini belirterek sözlerine söyle devam etti: “Mevzuatta sürekli degisiklik yasanmaktadir. Bu durumun olumlu ve olumsuz etkilerini yasamaktayiz.”
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesini kurumsallasma ve iç kontrol konusunda degerlendiren Erkan Karaarslan “Yeni kurulmus bir üniversite olmasina ragmen Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin yaptigi çalismalari basarili buluyorum. KMÜ Türkiye’de iç kontrol konusunda yapabileceklerinin en iyisini yapmistir.” dedi.
Konusmasinin ardindan katilimcilarin sorularini yanitlayan Erkan Karaarslan’a konferans sonunda Rektör Gökmen tarafindan plaket takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284